Bílí Tygři Liberec

Reprezentace U20 triumfovala na turnaji v Hodoníně, pomohl i Jakub Šedivý

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Česká hokejová reprezentace do 20 let měla na programu kvalitně obsazený domácí turnaj v Hodoníně. A s bilancí šesti získaných bodů ze tří utkání získala první místo! Všechny zápasy odehrál liberecký obránce Jakub Šedivý.

Na úvod turnaje se Češi ve čtvrtek střetli s Finskem a v zápase byli lepším týmem. Po většinu času měli více ze hry a oslavili vítězství 3:0. Čisté konto proti kvalitnímu soupeři bylo cennou relikvií nejen pro brankáře Nicka Malíka, ale i pro kompletní defenzivu českého týmu včetně Jakuba Šedivého. Ten nastoupil ve druhém obranném páru s Davidem Jiříčkem.

O den později padalo gólů o poznání více. A většina z nich do švédské branky, Česko dalšího severského soupeře rozstřílelo vysoko 9:3! Naše reprezentace si střelecký apetit rozprostřela rovnoměrně do všech třetin a Švédsku nedala šanci. Šedivý se opět představil ve druhé formaci, tentokrát po boku královéhradeckého Matěje Pinkase.

Hodonínský turnaj zakončili svěřenci Karla Mlejnka tradiční bitvou s Rusy. Skóre se přelévalo ze strany na stranu. Nejprve vedla sborná 2:0, Češi třemi zásahy skóre otočili, jenže finální obrat patřil znovu soupeři, který nakonec zvítězil těsně 4:3. Smolná porážka ovšem rychle přebolí, i tento výsledek totiž stačil k celkovému vítězství na turnaji! I proti Rusku odvedl kvalitní výkon liberecko-hradecký tandem Šedivý – Pinkas.

Česko, Rusko a Finsko se v konečném účtování seřadili shodně na šesti bodech. Zejména drtivá výhra nad Švédskem nicméně českému výběru zajistila nejlepší skóre a celkové prvenství. Reprezentace Tří korunek na turnaji nebodovala.

foto: Jan Beneš, Český hokej

Jakub Šedivý (vlevo) slaví se spoluhráči gól

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit