Bílí Tygři Liberec

Reprezentace do 16 let sehrála dvě utkání proti Slovensku. V nominaci nechyběli ani dva Tygři

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Jihlava/Liberec – O víkendu sehrála česká U16 na jihlavském stadionu v rámci reprezentačního kempu dva přátelské zápasy se stejně starým výběrem Slovenska. V obou střetnutích se také objevili dva hráči z města pod Ještědem, konkrétně obránci mladšího dorostu David Bálik a Petr Had.

Minulý týden se pod hlavičkou ČSLH v Jihlavě uskutečnil reprezentační kemp výběru hráčů do šestnácti let. Sraz o víkendu vyvrcholil dvěma zápasy proti Slovensku, jež také mělo v největším městě Vysočiny soustředění. A stejně jako na Turnaji čtyři zemí ve Finsku, i nyní měli Tygři v českém týmu své zástupce. Pozvánku na poslední akci sezóny U16 si svými výkony mimo jiné vysloužili i svěřenci Milana Plodka - Petr Had a David Bálik. Liberec neměl ale své zástupce jen mezi hráči. Jako hlavní kouč vedl české mladíky Petr Haken, šéftrenér liberecké mládeže.

Petr Had a David Bálik sice patří věkově mezi mladší dorostence, ale už si vyzkoušeli i o rok starší kategorii, když je Jiří Kudrna oba postavil do základní sestavy více jak desetkrát. Obránci Severočechů až tuto sezónu dorostli do reprezentačních let, a proto jsou pro ně utkání na mezinárodní scéně spíše neznámou. Za U16 už si letos ovšem zahráli. David Bálik si připsal start za český výběr pouze jednou, a to v zápase týmu Česko ,,západ“ proti družstvu Česko ,,východ“. Jeho kolega Petr Had, který ještě minulý ročník nastupoval za Písek, je jen o trochu zkušenější. Reprezentační dres oblékl letos před touto akcí sedmkrát.

V prvním vyrovnaném souboji se české ,,šestnáctce“ podařilo nad našimi východními sousedy zvítězit hlavně díky první třetině, kterou ovládli poměrem 3:0. Slováci po zbytek zápasu neúprosně dotahovali, ale hráči se lvem na prsou si už náskok dokázali pohlídat a nakonec se radovali z těsné výhry 4:3. V tomto střetnutí se také našim reprezentantům povedl nevídaný kousek, když dokázali vsítit branku hned osm vteřin po úvodním vhazování.

V neděli sice domácí vedli po dvou třetinách bezpečně 4:0, ale nakonec se o výhru ještě strachoval. Reprezentanti Slovenska totiž díky třem přesilovkovým brankám snížil na rozdíl jediného gólu. Víc už ovšem Čeští mladíci svému soupeři nedovolili a napravili si tak reputaci z turnaje čtyř ve Finsku, kde se jim nepovedlo vyhrát ani jedno utkání. Sezónu 2015/16 tedy zakončili vítězstvím.

1. zápas: Česko U16 - Slovensko U16 4:3

Branky a nahrávky: 1. Pavel, 2. Dluhoš (Blümel), 15. Blümel, 50. Matiášek (Blümel, Dluhoš) – 24. Kováčik (Okuliar, Bučko), 38. Sarvaš (Chatrnúch), 59. Rudáš (Kováčik).

Česko: Kolář – Bálik, Had, Dajčar, Dluhoš, Hadamczik, Ševěček, Klejna, Martinec – Klapka, Pavel, Bláha – Blümel, Arnošt, Matiášek – Dobiáš, Kropáček, Veselý – Pokorný, Dufek, Půček.

Slovensko: Vojvoda – Ilenčík, Bučko, Rudy, Šalka, Senko, Ligas, Chatrnúch, Turan – Okuliar, Kováčik, Fasko – Rudáš, Džugan, Hvizdoš, Melcher, Komlos, Čederle, Sarvaš, Maniaček, Minko, Ferenyi.

2. zápas: Česko U16 - Slovensko U16 4:3

Branky a nahrávky: 6. Dobiáš (Kropáček, Dajčar), 11. Veselý (Blümel), 26. Matiášek (Blümel, Dluhoš), 36. Bláha (Klapka, Klejna) – 41. Bučko (Kováčik, Okuliar), 47. Faško-Rudáš (Okuliar), 48. Kováčik (Faško-Rudáš).

Česko: Svoboda – Had, Bálik, Dajčar "C", Dluhoš, Hadamczik, Ševeček, Klejna, Martinec – Bláha, Pavel, Klapka – Matiášek, Arnošt, Blümel – Veselý, Kropáček, Dobiáš – Pokorný, Dufek, Půček.

Slovensko: Bátory – Bučko, Ilenčík, Rudy, Šalka, Senko, Ligas, Chatrnúch, Turan – Okuliar, Kováčik, Faško-Rudáš "C" – Melcher, Čederle, Džugan – Komloš, Hvizdoš, Sarvaš – Maniaček, Minko, Ferenyi.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit