Bílí Tygři Liberec

Reprezentace do 17 let s třemi Tygry ovládla trojzápas s Švýcarskem

Date of publication Author Redakce

Liberec - Koncem minulého týdne zamířila česká hokejová reprezentace do 17 let do Švýcarska, kde nastoupila k prvním utkáním v nové sezoně. A připsala si stoprocentní premiéru! Všechny tři duely proti domácímu výběru ovládla.

Bílí Tygři měli v zemi helvétského kříže hned trojnásobné zastoupení v podobě obránce Jakuba Šedivého a útočníků Petra Gajdy a Adama Měchury. Kempu před cestou do Švýcarska se zúčastnil také gólman Daniel Král, který plnil roli brankářské trojky a do dějiště trojzápasu tak s týmem nezamířil.

Hned úvodní čtvrteční zápas ukázal, že Švýcaři nebudou snadným soupeřem. Češi se v 1. třetině dostali do vedení, ale ve druhém dějství bylo rázem srovnáno. Nakonec tak museli čeští mladíci o svém vítězství rozhodnout až v závěrečné dvacetiminutovce, kdy Pajer vystřelil těsnou výhru 2:1.

O den později už nabídl vzájemný souboj mnohem atraktivnější podívanou a hned dvojnásobek branek na obou stranách. V osmé minutě asistoval tygří forvard Gajda na Špačkův gól a pomohl tak zajistit vedení, ve druhé třetině navíc sedmnáctka odskočila již do vedení 4:0 a domácí výběr už pouze korigoval na konečných 4:2.

Poslední z trojlístku zápasů nabídl nejjednoznačnější průběh. Češi opět odskočili do vedení o čtyři góly, a přestože Švýcaři snížili na 4:1, český tým přidal dvě další trefy a zvítězil 6:1. O poslední gól se postaral Petr Gajda, na jehož zásah asistoval další Tygr Adam Měchura.

Sedmnáctka tak má za sebou vítěznou premiéru v novém ročníku. V průběhu srpna čeká Čechy další zkouška - od 13. do 17. srpna absolvuje turnaj pěti zemí v německém Füssenu, kde narazí i na silný výběr Spojených států.

Čtvrtek 18. 7. ŠVÝCARSKO – ČESKO 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 38. Nicolet (Biasca, Ramel) – 14. Menšík (Szturc, Ramik), 46. Pajer (Herčík, Chvátal).
Rozhodčí: Hürlimann, Blasbalg – Dufner, Blatti.
Vyloučení: 3:4. Bez využití.
Diváci: 50.
Švýcarsko: Riesen – Pauchard, Zanetti, Wüthrich, Schweingruber, Cantin, Cavin, Despont, Perrenoud – Nicolet, Ramel, Biasca – Canonica, Garessus, Daneyrole – Marchon, Bougro, Alge – Kosik, Ghezzi, Karrer. Trenér: Schöb.
Česko: Suchánek – Cubo, D. Moravec, Machů, Šindelek, Šedivý, Chvátal, Špaček – Ramik, Szturc, Menšík – Pajer, P. Moravec, Herčík – Krupička, Altrichter, Půček – Ryšavý, Měchura, Gajda – Brada. Trenéři: Eismann, Žemlička a Zachrla.

Pátek 19. 7. ŠVÝCARSKO – ČESKO 2:4 (0:1, 2:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Karrer (Canonica), 40. Biasca (Ramel, Zanetti) – 8. Špaček (Gajda, Ryšavý), 23. Menšík (Půček, Machů), 27. Cubo (P. Moravec), 36. Šindelek (Menšík, Machů).
Rozhodčí: Ströbel, Graber – Nater, Buff.
Vyloučení: 6:4, navíc Canonica (Švýcarsko) 10 minut. Využití 1:3.
Švýcarsko: Pasche – Pauchard, Zanetti, Wüthrich, Schweingruber, Perrenoud, Cavin, Despont – Nicolet, Ramel, Biasca – Canonica, Garessus, Daneyrole – Marchon, Bougro, Alge – Kosik, Ghezzi, Karrer. Trenér: Schöb.
Česko: Maláč – Cubo, D. Moravec, Machů, Šindelek, Šedivý, Chvátal, Špaček – Ramik, Szturc, Menšík – Pajer, P. Moravec, Herčík – Krupička, Altrichter, Brada – Ryšavý, Měchura, Gajda – Půček. Trenéři: Eismann, Žemlička a Zachrla.

Sobota 20. 7. ŠVÝCARSKO – ČESKO 1:6 (0:2, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 41. Canonica (Garessus, Wuthrich) – 5. Brada, 12. Menšík (D. Moravec, Cubo), 21. Menšík, 26. P. Moravec (Pajer), 45. Ryšavý (Špaček), 48. Gajda (Měchura, Ryšavý).
Rozhodčí: Gäumann, Blasbalg – Nater, Blatti.
Vyloučení:4:4, navíc Gajda (Česko) 10 minut. Využití 1:1.
Švýcarsko: Croce – Pauchard, Zanetti, Wüthrich, Schweingruber, Cantin, Cavin, Despont, Perrenoud – Nicolet, Ramel, Biasca – Canonica, Garessus, Daneyrole – Marchon, Bougro, Alge. Trenér: Schöb.
Česko: Suchánek – Cubo, D. Moravec, Machů, Šindelek, Šedivý, Chvátal, Špaček – Ramik, Szturc, Menšík – Pajer, P. Moravec, Brada – Půček, Altrichter, Herčík – Ryšavý, Měchura, Gajda. Trenéři: Eismann, Žemlička a Zachrla.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit