Bílí Tygři Liberec

Reprezentaci do 18 let čeká turnaj v Zuchwilu. I s čtyřmi Tygry!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Zatímco pro mnohe jsou vánoční svátky obdobím klidu, česká reprezentace do 18 let bude mít napilno. Od 25. do 30. prosince ji totiž čeká turnaj ve švýcarském Zuchwilu. Pozvánku do výběru trenéra Hadamczika obdrželo i kvarteto Bílých Tygrů!

Mezi tyčemi se znovu představí Lukáš Pařík. Sedmnáctiletý brankář je oporou tygří juniorky a letos si už připsal také dva starty na farmě v Benátkách nad Jizerou. V reprezentaci do 18 let není žádným nováčkem, zahrál si už například na listopadovém turnaji v Kravařích. Nyní svou sbírku reprezentačních startů znovu rozšíří.

Žádným nováčkem není v reprezentaci ani bek Jakub Žůrek. Liberecký odchovanec si z osmnáctkou zahrál už na letošním Hlinka Gretzky Cupu v Edmontonu a v probíhajícím ročníku nastupuje především v Benátkách.

Mezi útočníky mají Bílí Tygři hned dvojí zastoupení. Do národního týmu znovu nakouknou také Jakub Rychlovský a Adam Najman, kteří rovněž již v sedmnácti letech střádají starty v druhé nejvyšší české hokejové soutěži. Adam Najman už navíc letos dvakrát naskočil také v dresu extraligového A-týmu.

Reprezentace do 18 let se sejde v Praze 25. prosince. Během turnaje v Zuchwilu utkají se Slovenskem, Švýcarskem, Německem a Finskem. To vše během čtyř dní, zpět do České republiky se pak národní tým vrací 30. prosince.

Podaří se osmnáctce i s čtveřicí Tygrů v těžké konkurenci uspět?

Nominace reprezentace do 18 let na Turnaj 5 zemí

Brankáři
Jan Škorpík (Sparta Praha), Lukáš Pařík (Liberec).

Obránci
Radek Kučeřík, Jan Mlčák (oba Kometa Brno), Daniel Poizl (Žďár nad Sázavou), David Tureček (Karlovy Vary), Jakub Žůrek (Liberec), Ondřej Volráb (Kladno), Jiří Suhrada (Lahti, Finsko).

Útočníci
Ondřej Pšenička (Sparta Praha), Adam Křemen (Karlovy Vary), Jonáš Peterek, Adam Raška (oba Třinec), Jaromír Pytlík, Jan Bernovský (oba Vítkovice), Jakub Rychlovský, Adam Najman (oba Liberec), Jan Myšák (Litvínov), Martin Beránek, Pavel Novák (oba České Budějovice), Radek Mužík (Luleå, Švédsko), Theodor Pištěk (Örebro, Švédsko).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit