Bílí Tygři Liberec

Reprezentační osmnáctka změří ve čtvrtfinále MS síly s Kanadou

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V základní skupině turnaje podávali čeští mládežníci, až na poslední zápas, kvalitní výkony. Kvůli nepovedeným závěrům utkání nicméně do vyřazovacích bojů postoupili až ze čtvrté příčky, ve čtvrtfinále tak budou čelit silné Kanadě.

Javorové listy jsou jediným týmem, který ve skupinové fázi šampionátu s jednoznačným skóre 28:5 neztratil ani bod. Definitivní pojistku první příčky přidaly proti Bělorusku, které na závěr porazily 5:2.

Česká reprezentace i s libereckým obráncem Jakubem Šedivým do turnaje úspěšně vstoupila, když přehrála Německo 3:1. Obrovská škoda, že v následném střetnutí s Finy postihl naši reprezentaci velký výpadek v posledních minutách, z vedení 5:3 tak bylo konečné skóre 5:6 a žádný bodový zisk.

Následovalo utkání se Spojenými státy, proti kterým podali Češi další povedený výkon. Velkou část zápasu byli mírně lepší, přesto se museli spokojit s prohrou 1:2 po samostatných nájezdech. V posledním kole proti Rusku přišel debakl 1:11, který na celkové vystoupení českého týmu ve skupině vrhl nepříjemný stín.

Vrátí se svěřenci Jakuba Petra proti Kanadě k předchozím výkonům a zastaví favorita turnaje? Držíme palce! Zápas začíná v pondělních 22 hodin středoevropského času.

(foto: Chris Tanouye / HHOF-IIHF Images)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit