Bílí Tygři Liberec

Reprezentační šestnáctka míří do Švýcarska, chybět nebudou ani lídři liberecké produktivity!

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Trenér Petr Haken nominoval na přípravný kemp v Rokycanech a tři zápasy reprezentace U16 ve švýcarském Monthey. Na celé akci, která se uskuteční od 3. do 10. listopadu, nebudou chybět tahouni ofenzivy libereckého dorostu, Tomáš Trunda a Jakub Hujer!

Šestnáctka se bude snažit napravit dojem. Nebylo všechno v úvodu ročníku zlé, nicméně českým mladíkům ročníku 2004 se nezadařilo ve dvojutkání na finské půdě, ani na turnaji v rakouském Salzburgu. To by je mělo hnát, aby svou mezinárodní výkonnost stupňovali – podobně jako loňský ročník.

„Je to v mentalitě, nastavení kluků. My se musíme z těch „dětí“ snažit udělat připravené a dospělé hráče, kteří budou nastavení na profi hokej. Oni se to naučí, já jim věřím. Vždycky se to ukázalo. Ta cesta je ale na začátku hrozně těžká,“ uvedl hlavní kouč Petr Haken po třetím místu z Rakouska, kde Češi zklamali především proti Slovákům.

V říjnu si další hráče vyzkoušel na jednodenních kempech v Liberci a Ostravě, modelová utkání proti domácím klubům mu leccos ukázala. Vzápětí oznámil nominaci do Švýcarska, v níž figuruje šest nováčků, ale také dva Tygři.

Tomáš Trunda na startu aktuální sezóny chytl až neuvěřitelnou formu! Momentálně se může chlubit průměrem bezmála dvou bodů na zápas a liberecký dorost vede jako správný kapitán. Skvělou bilancí se může chlubit také v reprezentaci U16, v jejích barvách se během šesti duelů zapsal do listiny bodování hned osmkrát.

Pozadu nezůstává ani Jakub Hujer! V dorostenecké extralize disponuje průměrem bodu a půl na utkání a co se reprezentační bilance týče, budí čísla technicky nadaného útočníka také pořádný respekt. Za šest startů v dresu se lvem na prsou si připsal hned devět bodů. V případě potřeby je mezi náhradníky připraven zaskočit další liberecký forvard, Lukáš Plos!

Všem nominovaným hráčům gratulujeme a přejeme hodně štěstí!

Nominace českého týmu:

Brankáři:

Štěpán Maleček (Karlovy Vary), Mario Žalčík (Hradec Králové), Michael Schnattinger (Kometa Brno – pouze na kemp v Rokycanech).

Obránci:

Jakub Hrdlička (Slavia Praha), Tomáš Hamara (Tappara Tampere, Finsko), Marek Alscher (Pelicans Lahti, Finsko), Aleš Čech (Kärpät Oulu, Finsko), Denis Puchala (Vítkovice), František Němec, Matěj Prčík (oba Kometa Brno).

Útočníci:

Jakub Hujer, Tomáš Trunda (oba Liberec), Dominik Rymon, Robin Sapoušek (oba Karlovy Vary), Marek Soukup, Jakub Šiler (oba Plzeň), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Adam Bareš, Matyáš Šapovaliv (oba Rytíři Kladno), Jonáš Jungwirth (Jihlava), Jiří Kulich (Chomutov), Ondřej Becher (Havířov), Matěj Giesl (Hradec Králové).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit