Bílí Tygři Liberec

Repríza finále! V prvním domácím utkání sezóny vyzvou Tygři Spartu!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po vítězném utkání v Karlových Varech se představí tygří smečka poprvé také na domácím ledě. Ve šlágru kola se v úterý postaví proti svému soupeři z jarního finále – pražské Spartě. A můžeme čekat kvalitní a vyhecované utkání. Úvodní buly padne přesně v 17:10.

Opět proti sobě

Už ve třetím kole Extraligy se utkají loňští finalisté. Bude se jednat o první střetnutí Liberce se Spartou od 24. dubna. V tento památný den porazili Tygři tým z hlavního města 2:1 ve druhém prodloužení a po celkovém vítězství 4:2 na zápasy se mohli radovat z historicky prvního titulu. V základní části minulého ročníku byla Sparta Liberci nejméně oblíbeným soupeřem. Ve čtyřech konfrontacích dokázali Severočeši zvítězit pouze jednou na samostatné nájezdy.

Letos obě mužstva opět dokázala postoupit do vyřazovacích bojů hokejové Ligy mistrů. Pražané překonali ve skupině Krakov a zůstali dva body za Färjestadem. Tygři rovněž postoupili z druhé příčky. Ani start do Extraligy nebyl v podání obou týmů špatný. Sparta sice v úvodním kole podlehla na nájezdy Vítkovicím, ale v tom druhém už zabrala o připsala si tři body proti Pardubicím.

Jelikož byl zápas Liberce s Plzní odložen, sehráli svěřenci trenéra Pešána své první střetnutí až v neděli. Na ledě Karlových Varů se jim povedlo prolomit střeleckou smůlu z přípravy a vyhráli jasně 5:1. Sparta bude chtít oplatit Liberci porážku z finále, dá se tedy očekávat opět napínavý a nervy drásající zápas.

Odchod klíčových hráčů a nový majitel

Během letní pauzy došlo v momentálně jediném pražském extraligovém klubu k několika změnám. Tou největší byla nejspíš změna majitele. Od společnosti Sportovní holding Praha klub odkoupila brankářská legenda klubu a do nynějška jeho generální manažer Petr Bříza.

K obměně došlo také ve funkci hlavního trenéra. Post Josefa Jandače, který po Vladimíru Vůjtkovi převzal reprezentaci, se Spartě upsal libereckým fanouškům dobře známý trenér Jiří Kalous, jenž působil ve městě pod Ještědem v letech 2009-2012. V pátečním utkání však na střídačce hostů stát nebude. Jakožto člen realizačního týmu bude s českým národním týmem v zámoří na World Cupu.

Ke změnám došlo také na samotné soupisce. Odešli tahouni týmu jako Adam Polášek, Jan Buchtele nebo Robert Sabolič. Štěstí do zámořské NHL pak šel zkusit Daniel Přibyl, jenž se upsal Calgary Flames. Oproti tomu Jiří Kalous přivedl útočníka Petra Vránu, či Briana Ihnacaka.

Utkání začne na obrazovkách České televize už v 17:10. Porazí Tygři Spartu stejně jako ve finále. Přijďte to zjistit do Home Credit arény.

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Počet zápasů:56
Bilance: 17 – 6 – 0 – 8 – 25
Skóre:148:167

Zápasy s Pražany jsou vždy tak trochu speciální. Zde si můžete připomenout poslední domácí utkání proti Spartě, tedy 5. finále, které Tygři vyhráli po infarktovém závěru 4:3:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit