Bílí Tygři Liberec

Richard Lobo o přesunu dorostu do skupiny Západ: Nesmíme nic podcenit!

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Jelikož loňská sezóna vinou pandemie mistra nepoznala, půjdou i do dalšího ročníku liberečtí dorostenci v roli obhájců titulu. Situace nicméně bude trošku jiná, Tygři totiž byli společně s Mladou Boleslaví přesunuti do nabité skupiny Západ. "Cílem je znovu medaile," hlásí odhodlaně trenér Richard Lobo.

Soupeři našeho celku v západní skupině budou Plzeň, Karlovy Vary, Mladá Boleslav, Rytíři Kladno, Litvínov, Chomutov, Hvězda Praha, PZ Kladno a Třemošná. Článek pojednávající o změnách v soutěži si můžete přečíst zde.

"Po pár letech se budeme potkávat zase s jinými týmy, což bude zajímavé zpestření. Myslím, že skupina Střed byla za ty roky nejtěžší skupinou a přehozením nás a Boleslavi se to přesune na západ. Bude to zajímavé a v žádném zápase si nebudete smět dovolit cokoliv podcenit. Těšíme se na to," hodnotí Lobo.

"Věřím ale, že máme natolik kvalitní tým, že do play-off postoupíme. Snad to nezní moc sebejistě, ale opravdu si za tím půjdeme. Myslím si, že v každé skupině, a teď se nechci nikoho dotknout, je spíš šest z deseti týmů lepších než horších, což letos v každé skupině dva odskáčou. Upřímně to týmy donutí hrát na výsledky v základní části, a ne proto, aby si zajistily play-off už v listopadu, ale spíš aby se vyhnuly tomu, že ve spodní skupině jim ubude kvalitních zápasů," naráží trenér Bílých Tygrů na fakt, že letos soutěž opustí hned šest družstev.

Z vlastních zkušeností však ví, jak pád do nižší soutěže bolí. "Sestup nikomu nepřeji. Sám jsem to zažil, když jsme spadli s mladším dorostem Hvězdy. Ale pro zkvalitnění extraligy dorostu je to nezbytné, to je prostě fakt. Bylo by dobré, kdyby vznikla trojstupňová soutěž, jako je to v kategorii juniorů," přemýšlí.

Ambice libereckého dorostu každopádně zůstávají stále stejné. "Rozhodně budeme mít ty nejvyšší možné cíle, pro nás je to každoročně medaile. Rozvoj hráčů je samozřejmě přednější než výsledky, ale zároveň bez toho, aby chtěli vítězit, se rozvíjet nemůžou. Musíte přece chtít vyhrát buly, osobní souboj jeden na jednoho, svůj souboj se soupeřovým brankářem a samozřejmě pak i zápas. Bez toho to prostě nejde," uzavírá Richard Lobo.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit