Bílí Tygři Liberec

Roman Graborenko: Je tu šance něco dokázat!

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Roman Graborenko toho ve své kariéře stihl už hodně. Velkou část kariéry strávil v zámoří a je to na jeho angličtině znát. Bílí Tygři jsou pro něho už druhou tuzemskou štací a v Čechách se mu zatím líbí. "Byl jsem překvapený, na jak dobré úrovni tady hokej je," říká nejvyšší muž celého týmu.

Jak se ti zatím líbí v Liberci?
Musím říct, že je tu všechno v pořádku. Město je hezké a máme tu skvělé zázemí. Jde i o jeden z důvodů, proč jsem sem šel. Má to tu vysokou úroveň a patří to určitě k tomu nejlepšímu, co je v České republice. Vše, co jako hráč potřebujete, tady najdete.

Minulou sezonu jsi nastupoval v Litvínově, můžeš to porovnat?
Je to jiné. Oni mají také skvělou organizaci, o tom žádná. Jsou to ale dvě odlišná města a pozornost je jiná.

Jak se ti zatím líbí atmosféra v mužstvu. Cítíš, že je opět hladové po úspěchu?
Určitě. Každý se chce ukázat a mnoho týmů má šanci vyhrát titul. I pro tuhle sezonu se musíme ještě zlepšit. Věřím, že to tak chce každý v týmu.

Ty jsi sám už nastupoval v mnoha soutěžích. Kde ti to vyhovovalo nejvíce?
To je těžké říct. Severoamerický hokej je odlišný od toho v Evropě a i KHL je jiná. V každé lize jsou dobří hráči a je na nás, abychom se adaptovali. Každá soutěž má něco.

Je něco konkrétního, co se ti líbí na českém hokeji?
Když jsem přišel, byl jsem překvapený, protože jsem nečekal, že je to tady na tak dobré úrovni. Teď už to vím. Hraje se tu skvělý hokej, hráči mají dovednosti a je to rychlé.

A co pro tebe bylo na začátku naopak nejtěžší?
Ani nevím, už jsem se toho hodně nacestoval, byl jsem v několika týmech. Všude jsou věci, které je třeba respektovat a přizpůsobit se tomu prostředí. Tady jsou taky určité zvyky, tradice a jiný pohled na věci. Tohle je v pořádku. Jsme tu kvůli hokeji a ten je prakticky všude stejný.

Bílí Tygři budou v nové sezoně hrát opět Champions Hockey League. Jak se na to těšíš?
Je to skvělá příležitost pro klub i pro nás hráče. Můžeme se předvést v Evropě, můžeme ukázat, že máme silný mančaft. V téhle soutěži si nastavíte zrcadlo, jak si reálně stojíte v konkurenci nejlepších. Těším se na to.

Mohl bys sebe popsat jako hráče. Jaké jsou tvé nejsilnější stránky?
To nevím, mojí prací není hodnotit sám sebe. Mojí prací je hrát dobrý hokej na ledě a být dobrým spoluhráčem v kabině. Lidé, kteří sledují hokej, mohou posoudit sami. Chci být platný jako hráč a za tým se postavit za každé situace.

O své roli už ses bavil s trenéry?
Ano, probírali jsme to. Je to i důvod, proč jsem si Tygry vybral. Být součástí této organizace a být úspěšný, to je v tuhle chvíli můj cíl. V Liberci se hraje dobrý hokej a vím, že tu je velká šance něco dokázat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit