Bílí Tygři Liberec

Roman Will: Budeme hrát, jak nejlépe umíme, a porveme se o to, abychom uspěli

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Mladá Boleslav/Liberec - Severočeši vybojovali v klíčovém utkání na ledě Bruslařů velmi cenné vítězství, které je posunulo o krok blíže k postupu do semifinále. Domácí ke konci ještě zabojovali hrou bez brankáře, nicméně Bílí Tygři spolu se spolehlivým Romanem Willem dotáhli zápas do šťastného konce.

Zprvu vyrovnaný průběh utkání prolomila až přesilová hra Mladé Boleslavi, kdy se ve dvanácté minutě z bezprostřední blízkosti trefil domácí Martin Procházka. "Byla to typická zápasová situace a on to vyřešil hezky, bohužel z toho byl gól. Jako brankář bych neměl být z akcí útočníků nikdy překvapený," popisuje Roman Will.

Po gólu Marka Kvapila na 1:1 se zápas vyvíjel opět v napínavé atmosféře. Pár minut před koncem celého utkání však Tygři udeřili trefami od Tomáše Havlína a Jaroslava Vlacha a dostali se rázem do dvoubrankového vedení. Bruslaři tedy zkusili štěstí hrou bez brankáře, kde se blýskla právě liberecká pětatřicítka v bráně. "Celé utkání bylo těžké. Tohle jsou play-off situace, kdy jde o všechno. Je jasné, že bude od soupeře velký tlak a že to zkusí bez brankáře. Stejně tak jsme to zkusili my včera, akorát se nám to nepovedlo," vysvětluje.

Po včerejší porážce bylo pro svěřence trenéra Filipa Pešána důležité odvézt z Boleslavi alespoň jednu výhru. Ačkoliv byli Tygři na domácím ledě v předešlých zápasech gólově dominantnější, teď to měli o něco těžší. "Myslím si, že Mladá Boleslav je velice dobrý tým, zápasy jsou dost vyrovnané. Hrajeme s ní super čtvrtfinále, jelikož se jedná o silného soupeře," povídá Roman Will s pokorou.

Liberečtí mají po tomto vítězství velmi dobře nakročeno k uzavření série. Bruslařský klub přitom nedokázal zvítězit na ledě pod Ještědem už devět let. "Nerad řeším, jak dlouho soupeř někde nevyhrál a tak podobně. Čeká nás zápas, který chceme vyhrát jako každý jiný. Utkání začíná od nuly a bude to boj. My budeme hrát, jak nejlépe umíme, a porveme se o to, abychom uspěli," uzavírá gólman Bílých Tygrů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit