Bílí Tygři Liberec

Roman Will si odbude premiéru v reprezentaci, do Švédska naopak neletí Birner

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Už ve čvrtek odstartují Beijer Hockey Games ve Švédsku a Tygři budou na tomto podniku Euro Hockey Tour mít hned čtyři zástupce. Původně nominované Tomáše Filippiho, Marka Kvapila a Radana Lence doplnil nově Roman Will. Naopak z nominace vypadl Michal Birner.

Trenér Miloš Říha musel před startem švédského turnaje počítat ztráty, mezi něž se zařadil také brankář Patrik Bartošák. Toho na Beijer Hockey Games nahradí liberecký gólman Roman Will. Opora Bílých Tygrů už sice několik zkušeností v reprezentačním A-týmu má například díky absolvování letního kempu, ovšem dosud nikdy nenaskočil do utkání.

To by se mělo na švédském turnaji změnit. Roman Will vytvoří brankářskou dvojici s Šimonem Hrubcem, gólmanem Třince. Trenér Říha předem avizoval, že chce dát oběma šanci v jednom utkání s tím, že se následně trenérský tým rozhodne, kdo dostane prostor ve zbylém nedělním souboji.

Na turnaj naopak neodcestuje Michal Birner, který figuroval v původní nominaci. Trenérovi Říhovi se omluvil ze zdravotních důvodů. V sestavě tak zůstává tygří kvarteto. Kromě Romana Willa vyrazí do Švédska také útočníci Marek Kvapil, Tomáš Filippi a Radan Lenc.

Reprezentace se ve čtvrtek utká ve Stockholmu od 19 hodin s domácími Švédy, v sobotu vyzve Finsko a turnaj tradičně uzavře v neděli utkáním s Ruskem. Jak si český národní tým i s čtveřicí Tygrů povede?

Tomáš Filippi s Markem Kvapilem

Nominace na Beijer Hockey Games

Brankáři:
Šimon Hrubec (HC Oceláři Třinec), Roman Will (Bílí Tygři Liberec).

Obránci:
Adam Polášek (Nižněkamsk, KHL), Marek Hrbas (Chabarovsk, KHL), Tomáš Kundrátek (Davos, Švýcarsko), Jakub Krejčík (Lukko Rauma, Finsko), Jan Štencel (HC Kometa Brno), Milan Doudera, David Musil (oba HC Oceláři Třinec), Petr Zámorský (Mountfield HK), Jakub Galvas (HC Olomouc).

Útočníci:
Jiří Sekáč (Kazaň, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Roman Horák (Växjö, Švédsko), Jan Kovář, Milan Gulaš (oba HC Škoda Plzeň), Marek Kvapil, Tomáš Filippi, Radan Lenc (všichni Bílí Tygři Liberec), Hynek Zohorna (Lahti, Finsko), Petr Holík, Martin Zaťovič (oba HC Kometa Brno), Patrik Zdráhal (HC VÍTKOVICE RIDERA), Matěj Stránský (Mora, Švédsko), Radek Koblížek (Oulu, Finsko), Radim Zohorna (BK Mladá Boleslav), Lukáš Rousek (HC Sparta Praha).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit