Bílí Tygři Liberec

Roman Will si užil s pohárem, stejně jako celý tým: V Liberci už nejsem pověrčivý!

Date of publication Author Ondřej Belák

Praha - Další trofej do sbírky! Naši hokejisté po dobu 52 kol předváděli nejvyrovnanější výkony a zaslouženě tak pozvedli pohár pro vítěze základní části. Ačkoliv se tohoto ocenění drtivá většina týmů napříč světovými hokejovými ligami bojí dotknout, Tygři jsou výjimkou. "Všichni jsme si sáhli. Člověk nikdy neví, jestli to není jeho poslední pohár," vysvětluje brankářská jednička Roman Will. Ten se mimochodem díky 31 vychytaným výhrám stal nejúspěšnějším gólmanem základní fáze sezóny!

Prezidentský pohár je i přes prohru na Spartě váš. Nemrzí vás přece jenom malinko, že na závěr nebylo vítězství?
To je těžké hodnotit. Pohár je pro nás odměna za 52 zápasů, prohry někdy přijdou. My jsme v základní části byli nejlepší tým a prohra může přijít. Na Spartě to byl boj, dobrý hokej. Samozřejmě by bylo příjemnější vyhrát, ale na druhou stranu není důvod nemít radost, když jsme po 52 zápasech první. Nemůžeme nad to stavět jeden zápas, který nám nevyšel.

Může se stát, že se do O2 areny poměrně brzy vrátíte na čtvrtfinále.
Ať už budeme hrát se Spartou nebo s kýmkoliv jiným, chceme se na to dobře připravit. V play-off musíte vyhrát tři série, abyste získali titul. Je jedno, proti komu.

Přímo na ledě proběhly oslavy s pohárem. Pověrčivost tedy ve vašem případě není na místě?
Není. Dřív bych možná byl pověrčivý, ale od té doby, co jsem přišel do Liberce, jsme si v mé první (stříbrné) sezóně sáhli na pohár a ve zlaté si na něj kluci sáhli taky. Všichni jsme si sáhli. Člověk nikdy neví, jestli to není jeho poslední pohár.

Prezidentský pohár ovšem sám o sobě nezaručuje úspěch také v play-off.
Je to tak. Myslím si ale, mít tři Prezidentské poháry a jeden titul ze čtyř sezón, je výborná bilance. Doufám, že přidáme další, nicméně nerad bych teď něco prohlašoval. Teď jsme vyhráli základní část a půjdeme dál!

"Máme 101 bodů, což je paráda"

V některých ohledech se může Prezidentský pohár cenit trochu víc, je to přece jenom výsledek dlouhodobější práce, zatímco v play-off stačí v uvozovkách pouze dvanáct výher.
No, v uvozovkách... Samozřejmě, hraje se to pro titul na konci sezóny. Všichni chtějí vyhrát ten poslední zápas, a to může pouze jeden tým ze čtrnácti. Vítězství v základní části je krásné, neskutečně si toho vážíme. Teď nás ale bude čekat ještě dost práce!

Byl podle tebe během základní části nějaký určitý moment, kdy jste to zlomili ve svůj prospěch? Například vítězné góly v oslabení?
Mohli bychom počítat, kde jsme získali nějaký ten bod navíc, avšak důležité jsou všechny, ať už jeden, dva nebo tři. Udělal to ten celkový výsledek, máme 101 bodů, což je paráda. Nedá se najít, kdy se to zlomilo.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit