Bílí Tygři Liberec

Ronald Knot: Chybí nám lehkost na hokejkách. Musíme trpělivě makat dál

Date of publication Author Adéla Růžičková

Liberec – Tygři přivítali ve 25. kole extraligy na domácím ledě Zlín. Šelmy dlouho hrály s Berany vyrovnaný zápas, ti se ale poté dostali do vedení o dvě branky. Poté Liberečtí už ztrátu nedotáhli, a tak prohráli pátý zápas v řadě. „Byli bychom radši, kdyby v hledišti seděli fanoušci a hnali nás na domácích zápasech,“ zmínil obránce Ronald Knot.

Co bylo rozhodující pro zápas se Zlínem?
Zlepšili jsme výkon, šli jsme si za vítězstvím. Bylo vidět, že se na každou branku nadřeme, a poté ji z malé chyby dostaneme. Chybí nám lehkost na hokejkách a na zakončení. Málo skórujeme, a pak nám jeden nebo dva góly na vítězství schází.

Ve třetí třetině jste Zlín zatlačili, zjednodušili hru a vstřelili branku na 2:3. Dalo by se na takovém základu stavět?
Do třetí třetiny jsme vstupovali za stavu 1:3 a nezbývalo nám nic jiného než útočit a dát minimálně dva góly. Jeden kontaktní se nám podařilo vstřelit, šli jsme i za druhým, ale nepodařilo se nám to. Naopak soupeř odskočil brankou do prázdné brány a už se s tím nedalo nic dělat.

Jsou zápasy o psychice? Přijde jedna vítězná hra, a pak se to zlepší?
Doufám, že výhru dokážeme urvat už v dalším zápase. Je to o hlavách. Nemáme lehkost na hokejkách a nedaří se nám jednoduché věci. Snažíme se vystřelit, ale puk trefí hokejku nebo brusli soupeře. Nezbývá nám nic jiného, než pořád šlapat dál. Doufat, že se štěstí otočí, dáme se na vítěznou vlnu a vynahradíme si prohry.

Chyběli při závěrečném tlaku fanoušci, kteří by vás v rozhodujících momentech podpořili?
Samozřejmě, že nám diváci chybí, nejen v závěrečném presu. V průběhu celého utkání bychom byli radši, kdyby v hledišti seděli fanoušci a hnali nás na domácích zápasech. Doufali jsme, že se sami dostatečně vyhecujeme, ale nestačilo to.

V úvodu minulé sezóny jste prohráli pět utkání v řadě, a pak jste měli sérii deseti výher. Pomáhá i tušení, že neblahou sérii umíte otočit?
Bavili jsme se o tom v kabině. Nemáme v úmyslu pětkrát prohrát, a pak začít vyhrávat. Víme, že musíme být trpěliví, snažit se dělat malé věci a zápas se štěstím vyhrát. Věřím, že se štěstěna otočí a budou se na jednu výhru nabalovat další.

Jak moc se série proher projevuje na sebevědomí?
Určitá nervozita na hokejkách je. Nehrajeme s takovou lehkostí jako po šňůře vyhraných zápasů. Musíme hru zjednodušit a doufat, že zápas vyhrajeme. Malými věcmi se dá sebevědomí namalovat zpátky a věřím, že se do toho rychle dostaneme.

Co Tygrům pomůže v této situaci?
Není důvod měnit systém nebo zběsile přehazovat sestavu. Myslím si, že máme dostatečně kvalitní tým, a že dokážeme hrát dobrý hokej, abychom poráželi soupeře. Je to jenom na nás, abychom detaily dotáhli do konce a podařilo se nám zápasy, hlavně ty těsné, vyhrávat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit