Bílí Tygři Liberec

Rozhodnuto! Tygři si v draftu ENYAQ Hockey League vybrali Jakuba "Doublemacu" Macka

Date of publication Author Klub

Liberec - Ve středu večer proběhl očekávaný draft ENYAQ Hockey League, tedy esportové ligy ve hře NHL 21, které se účastní jednotlivé extraligové kluby. Bílí Tygři díky tomu již znají kompletní složení svého týmu pro nadcházející ročník.

V letošním ročníku EHL budou barvy klubů hájit vždy tři hráči. Jedničku loňského draftu Dzouviho si Bílí Tygři zajistili pro novou sezonu, na divokou kartu si pak v prvním kole tohoto draftu vybrali svého druhého hráče DannyZedla. Zbývalo tak rozhodnout, kdo se stane třetím reprezentantem našeho klubu.

Ve druhém kole draftu, v němž měli Tygři svého zbylého hráče zvolit, šel náš klub na řadu jako pátý. Ze širokého spektra hráčů si nakonec zvolili Jakuba "Doublemacu" Macka, který tak doplní duo Dzouvi a DannyZedlo, po jejichž boku se v týmu představí.

Jakub "Doublemaca" Macek

Jednatřicetiletý gamer z Prahy na sebe upozornil už během kvalifikačních turnajů. Nejlépe si vedl v druhém z nich, v němž dokráčel až na druhou příčku. I v dalších ale předváděl vyrovnané výkony, což jej v celkovém žebříčku po kvalifikačních turnajích zařadilo na 7. místo. Ve finále kvalifikace pak ve své skupině vybojoval 2. místo a zajistil si tak postup mezi hráče pro draft.

V dotazníku před draftem navíc uvedl Bílé Tygry jako klub, za nějž by si chtěl v ENYAQ Hockey League zahrát. Také tím tedy naši organizaci přesvědčil, že bude do esportového týmu tím pravým. V libereckém dresu doplní už známé duo Adam "Dzouvi" Menšík a Daniel "DannyZedlo" Sedláček.

Adam "Dzouvi" Menšík

Týmovou jedničkou bude také letos Dzouvi, celým jménem Adam Menšík. Mladý absolvent Sportovního gymnázia v Pardubicích aktivně hraje fotbal a florbal a je samozřejmě také fanouškem domácího Dynama. V rámci ENYAQ Hockey League však práva na něj po loňském draftu a cestě do čtvrtfinále využili Bílí Tygři. A není se čemu divit, na české scéně patří mezi nejúspěšnější hráče.

Daniel "DannyZedlo" Sedláček

Dzouviho doplní v týmu DannyZedlo, celým jménem Daniel Sedláček. Sedmnáctiletý student liberecké Obchodní akademie se kromě virtuálního hokeje věnuje rovněž florbalu, který hraje za liberecký klub FBC Liberec. Také on tak má k sportům osobně velmi blízko.

V 17 letech bude vůbec nejmladším účastníkem ENYAQ Hockey League, která je jinak vázána minimálního věku hráče 18 let. DannyZedlo však jako loňský účastník dostal od Bílých Tygrů divokou kartu a přestože je o rok mladší, než je minimální věková hranice, může na výjimku startovat.

Jak si tato tygří sestava v novém ročníku ENYAQ Hockey League povede? Základní část vypukne již co nevidět, držte našim borcům palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit