Bílí Tygři Liberec

Rozlosováno! Liberec v CHL narazí na polské GKS Tychy

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Los Champions Hockey přisoudil Bílým Tygrům pořádně zajímavého soupeře. Poprvé v historii soutěže se vydají do sousedního Polska, čeká je totiž dvojzápas s ambiciózním celkem GKS Tychy!

CHL letos nezvykle začíná už vyřazovací částí. V rámci prvního kola byly týmy rozděleny do šestnácti dvojic. Tygři byli nasazeni v prvním výkonnostním koši, což slibovalo příležitost dostat některého z exotičtějších soupeřů, které se na českých kluzištích doposud nepředstavily.

A přesně to se také stalo! Soupeřem Augustovy družiny totiž bude aktuálně nejsilnější tým Polska GKS Tychy. Ty se od roku 2014 pyšní unikátní bilancí, každý rok totiž slavily vítězství v jedné z polských soutěží - buď v lize nebo v poháru. Poslední sezóna zůstala nedohrána, před play-off na tom však v Polsku znovu byly nejlépe Tychy. Právě ony se tak kvalifikovaly do CHL.

Vyjádření hlavního trenéra Patrika Augusty:

„GKS Tychy je poslední polský mistr, v uplynulé sezoně navíc tento tým opět vyhrál základní část, než byla soutěž přerušena. Z hráčů známe jen Patryka Wronku, který proti nám loni nastupoval v dresu Belfastu. V Champions Hockey League není lehkých soupeřů, my se na to těšíme a pečlivě se na Tychy připravíme.“


GKS v mezinárodní soutěži není žádným nováčkem, na větší úspěch nicméně v rámci CHL prozatím čeká. Liberečtí se budou muset připravit na bouřlivou kulisu, polský celek totiž pravidelně ženou vpřed fanatičtí fanoušci, kteří útulný stadion s kapacitou necelých tří tisíc míst zaplňují až po střechu.

Champions Hockey League startuje prvními zápasy 6. a 7. října, odvety budou na programu 13. a 14. října. Těšíte se?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit