Bílí Tygři Liberec

Roztaví Tygři ve vánočním šlágru pevnou třineckou ocel?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Již během druhého svátku vánočního nastoupí naše mužstvo k dalšímu soutěžnímu duelu, v souboji dvou prvních celků tabulky vyzve třinecké Oceláře. Úvodní vhazování je naplánováno na 17:20, buďte u toho!

Navzdory nepravdivým informacím na některých webových stránkách zápas započne v 17:20, nikoliv o hodinu dříve.

Kvalitní zápasy a výborné měření sil!

Pokaždé, když se střetnou Tygři s Oceláři, nabídne souboj vyrovnanou podívanou a napínavou bitvu. Jinak by tomu nemělo být ani tentokrát, což podtrhuje i skutečnost, že spolu obě mužstva sousedí v tabulce. Svěřenci trenéra Filipa Pešán aktuálně na Třinec ztrácejí čtyři body, v pondělí tak budou mít ideální příležitost náskok soupeře zmenšit.

Úkol to však nebude vůbec jednoduchý, aktuálně první celek tabulky je v poslední době téměř k nezastavení. V minulých šesti duelech neprohrál a připsal si třeba skalp pražské Sparty nebo litvínovské Vervy. Těžko uvěřitelně vypadá i statistika celkových proher, hokejisté z Moravskoslezského kraje podlehli protivníkovi v základní hrací době pouze třikrát! V prodloužení poté šestkrát.

Lukáš Derner se snaží objet hráče Třince

1, 77 versus 1, 94! Střetnou se dva nejméně inkasující týmy extraligy

Zajímavý je i pohled na bilanci vstřelených a inkasovaných branek. Tygři v tomto prvku dominují, v součtu obdrželi pouze 55 gólů (1, 77 gólu za zápas), Oceláři na tom nejsou o moc hůře, doposud soupeři překonali jejich obranu včetně brankářů šedesátkrát (1, 94 gólu na zápas).

Celkově půjde o střetnutí kategorií, ve kterých obě mužstva vynikají. Lídr tabulky vévodí disciplíně, nasbíral nejmenší počet trestných minut (300) a následně také úspěšnosti ubráněných oslabení (89,26 %). Šelmy naopak dovolují soupeřům nejméně střílet na jejich branku (24,94 střel versus za zápas). Oba celky mají také nejlepší úspěšnost, co se vyhraných vhazování týče (54 %).

Branko Radivojevič provádí kličku

Will proti Hrubcovi. Setkají se gólmani, kteří vládnou lize

Nicméně nepůjde jen o týmové, ale i individuální výkony. Brankář Roman Will (1,52 ink. br. na záp., 94,14 % úsp. zák.) stále zůstává na špici brankářských statistik. Urputně však na dálku bojuje právě s třineckým kolegou Šimonem Hrubcem (1,62 ink. br. na záp., 94,23% úsp. zák.). Liberecký maskovaný muž přidal na tygří konto v minulém utkání proti Chomutovu již celkovou devátou nulu v aktuálním ročníku. Jeden zápas bez inkasované branky připadá na každé 3,44 střetnutí.

V poli kladou oba celky velký důraz na týmový výkon, nejúspěšnějšími útočníky jsou u Ocelářů Rostislav Marosz (13+13) a Jakub Petružálek (11+14), na tygří straně naopak Petr Jelínek (10+13) a Dominik Lakatoš (9+11). Ten je však momentálně zraněný a duelu nezasáhne.

Před samotným začátkem zápasu bude probíhat také předání šeku rodině Čečkových, kterým při boji s vážnou nemocí pomůže NADACE SYNER, A-tým Bílých Tygrů a také sami fanoušci. Deset korun z každé zakoupené vstupenky totiž doplní stanovenou částku. Více si můžete přečíst zde.

Bílí Tygři Liberec vs. HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 58
Bilance: 21 – 8 – 2 – 3 – 23
Skóre: 159:165

První vzájemné střetnutí hrané v Home Credit Aréně, si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit