Bílí Tygři Liberec

S Libercem se loučí Jan Stránský, hostovat odchází Michal Plutnar

Date of publication Author Klub

Liberec - Změny v tygřím kádru před ročníkem 2018/19 stále nejsou u konce. Bílí Tygři Liberec nebudou moci v nové sezoně počítat se službami útočníka Jana Stránského a obránce Michala Plutnara.

Odchovanec plzeňského hokeje Jan Stránský zamířil pod Ještěd před sezonou 2015/16 z pražské Slavie. V té době už se pyšnil dvěma extraligovými bronzy, svého největšího úspěchu se ale dočkal až v dresu Bílých Tygrů. Hned v prvním ročníku v Liberci totiž zvedl nad hlavu Masarykův pohár pro šampiony extraligy.

Stránský se pod Ještědem stal jednou ze stálic sestavy a další rok se podílel na cestě Tygrů do finále play-off, kde tentokrát naši hráči nestačili na Kometu Brno. V uplynulém ročníku vinou zranění odehrál pouze 39 duelů základní části a v play-off přidal dalších pět zápasů. Celkem se jeho bilance v Liberci zastavila na 172 odehraných zápasech a 42 kanadských bodech.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Honza Stránský míří do jiného extraligového týmu. Prožil tu výborné tři roky, velmi výrazně se podílel na zisku titulu a následně také na zisku stříbrných medailí. Je to skvělý hokejista a skvělý člověk, který držel charakter našeho týmu. V budoucnu však potřebujeme dávat více prostoru našim odchovancům a na Honzu tak v sestavě nezbylo místo. Rád bych mu do budoucna popřál mnoho štěstí a poděkoval mu za stopu, kterou tu zanechal.“

Jan Stránský

Čtyřiadvacetiletý bek Michal Plutnar přišel do Liberce z Havlíčkova Brodu už v dorosteneckém věku a následně se přesunul do juniorské zámořské WHL. Znovu se na sever Čech vrátil v sezoně 2014/15, kdy také poprvé nakoukl do tygřího A-týmu. V mistrovské sezoně se stal pevným členem sestavy, zato o rok později z ní i vinou zranění vypadl a větší porci utkání odehrál na farmě v Benátkách nad Jizerou.

V uplynulém ročníku sice začal jako člen A-týmu, postupně se ale opět přesunul na farmu, odkud nejprve zamířil na hostování do Znojma a vzápětí do Karlových Varů. Tam se rozehrál do skvělé formy a výrazně pomohl Západočechům v návratu do extraligy. A právě v Karlových Varech bude Plutnar hostovat v nadcházejícím ročníku.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Michal má v Liberci stále platnou smlouvu, uvolnili jsme ho ovšem na hostování do Karlových Varů. Výrazně se podílel na jejich postupu do extraligy. Pro příští sezonu chceme, aby hrál klíčovou roli v extraligovém týmu, tuto roli by ovšem v našem kádru nejspíš ještě hrát nemohl. Jsem přesvědčen, že se v budoucnu znovu zapojí do A-týmu Bílých Tygrů. V další sezoně mu přeji mnoho štěstí."

Michal Plutnar

Oběma hráčům přejeme v dalších působištích mnoho úspěchů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit