Bílí Tygři Liberec

S jakými čísly budete v nové sezoně vídat na ledě tygří posily?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Pro některé hokejisty je jejich číslo srdcovou záležitostí, další ho pro změnu příliš neřeší. Pro fanoušky je však právě tato číslice na zádech základním identifikačním bodem, podle kterého poznají své idoly. S jakými čísly budete v nové sezoně vídat tygří posily?

Jedním z prvních nováčků v tygří kabině se před sezonou 2018/19 stal Radan Lenc. Mladý útočník oblékal už v Mladé Boleslavi dres s 25kou, kterou si udržel také při svých startech v národním týmu. Proto není žádným velkým překvapením, že Lence budete také na ledě Home Credit Areny vídat v tygřím dresu s číslem 25.

Žádnou výraznou novinku neznamená ani číslice na zádech Jakuba Valského. Tento forvard už při svých předchozích angažmá pod Ještědem oblékat dres s číslem 71, s nímž nastupoval také ve Slovanu Bratislava, v české reprezentaci nebo v minulé sezoně v Mladé Boleslavi. Právě s touto číslovkou ho uvidíte i v novém extraligovém ročníku.

Jakub Valský rozehrává

Zato v případě Marka Schwarze si fanoušci budou muset zvykat na změnu. Zkušený gólman už během své kariéry vystřídal řadu číslic. V NHL nebo v národním týmu byl k vidění s třicítkou, ve Spartě či v Mladé Boleslavi s třiatřicítkou a v Liberci a naposledy ve Znojmě pro změnu s trojkou. Ta však v současném kádru patří Adamu Jánošíkovi, Schwarz tak v nové sezoně oblékne číslo 40.

Zcela novou tváří je pod Ještědem a v české extralize Libor Hudáček. Ve švédském Örebro byl znám především s devadesátkou, později však v národním týmu a ve Färjestadu oblékal také číslo 79. A právě tuto číslovku uvidíte na jeho zádech také v dresu Bílých Tygrů.

Naopak novinkou bude číslo 21 pro Matěje Stříteského. V Litvínově nebo naposledy v Jihlavě tento ofenzivní obránce nastupoval s jedenáctkou, v Mladé Boleslavi pro změnu nosil na zádech dvacítku. Pro své působení pod Ještědem si tedy zvolil zcela novou číslovku.

Mladíci Jeník, Hanousek, Hrabík, Chrtek nebo Teplý si na svá stálá čísla budou muset zatím počkat.

Matěj Stříteský střílí

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit