Bílí Tygři Liberec

SOUBOJ ŠELEM: Parádní klání rozhodl v liberecký prospěch jediný bod!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Předchozí tři týdny soupeřili dorostenci Bílých Tygrů a Hradce v unikátním Souboji šelem. Liberečtí drželi po dvou třetinách mimohokejového zápolení zdánlivě bezpečný náskok, jenže Mountfield předvedl skvělou stíhací jízdu a bylo to drama až do samotného konce! Po výsledku 8:7 se přece jenom radovali naši hráči.

Do třetího týdne se vstupovalo za stavu 7:3, avšak Královéhradečtí nic nezabalili. Přes kliky ve stojce, hlavičky s fotbalovým míčem a přeskoky hokejky se dotáhli na rozdíl jediného bodu!

Liberecký trenér Richard Lobo o vzniku Souboje šelem:

"Chtěli jsme něco v komplikované době vymyslet a hledal jsem inspiraci. Našel jsem, že mezi sebou soupeří gólmani na Moravě a chtěl jsem vymyslet něco podobného. V minulých letech jsme pořádali před sezónou nějaké olympiády, jenže nikdy jsme to nedotáhli až do konce. Napadlo mě, že bychom to mohli udělat mezi týmy, přece jenom to kluky více motivuje.

V Hradci trénuje Jiří Janoušek, se kterým si velice rozumíme, máme i podobné názory na hokej. Jirka z toho byl nadšený, takže jsme společně sestavili celý koncept, doladili jsme detaily a celé se to spustilo. V realizaci mi pomohli také kolegové trenéři z Liberce."


Rozhodující se tak nakonec ukázala být čtvrteční disciplína - žonglování se třemi tenisáky. Hned šest z osmi Tygrů dokázalo žonglovat maximálních možných třicet sekund. Hráči ale o čtvrtečních výsledcích nevěděli, i v pátek tedy museli jít do akce naplno.

Richard Lobo o průběhu akce:

"Fungovalo to fantasticky. Kluci vždycky v sobotu dostali program a v neděli nám sdělili, kdo do jednotlivých disciplín nastoupí. Samozřejmě jsem rád za vítězství! Člověk vždycky rád vyhraje, i když tady o výsledek tolik nešlo. Na hráčích byla ta touha po výhře znát.

Některé výkony nás mile překvapily, ani jsme netušili, že máme v týmu takové talenty. Po prvním týdnu jsme kvůli Štěpánu Vopravilovi museli některé disciplíny trošku zredukovat, abychom to nemuseli počítat celý den a aby kluci měli motivaci splnit nějaký plný počet. (smích) Kluky chválím, a až se znovu uvidíme na zimáku, mají slíbenou odměnu. "


Poslední pracovní den byl v plánu tradiční dvacetiminutový běh. Na liberecké straně nejvíce zazářil Radek Janata, který jen o pár metrů neprolomil magickou pětikilometrovou hranici. Dorostenci Mountfieldu v součtu naběhali větší vzdálenost, o vítězství už to nicméně Bílé Tygry nepřipravilo.

Oběma týmům gratulujeme k předvedeným výkonům a těšíme se, až se potkáme klasicky na ledě!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit