Bílí Tygři Liberec

Šance na bleskovou odplatu! Tygři si to s Plzní rozdají také doma, hrát se bude o první místo

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V úterý na západě Čech svěřenci Patrika Augusty po napínavé bitvě těsně padli, na odvetu ale nemusejí čekat vůbec dlouho. Indiáni totiž míří do Home Credit Areny, kde Tygři vyhráli už dvanáct po sobě jdoucích utkání. Prodlouží sérii i v magnetu 37. kola?

Ani stav 0:3 šelmy nepoložil

Dohrávka 24. kola začala pěkně zostra, oba týmy se snažily prolomit bezbrankové skóre. Povedlo se to domácím, kteří si i vinou přesilovkových tref ze druhé části vypracovali náskok dokonce tří gólů. Liberečtí však nesložili zbraně a o body se ještě pořádně poprali! Za do té doby bezchybného Frodla prosvištěly v početních výhodách rány Ladislava Šmída a Oldricha Kotvana, bylo tedy zaděláno na drama.

Ve třetí periodě si Tygři vytvořili několik slibných příležitostí, na kýžené vyrovnání už ale bohužel nedosáhli. Přesto odešli z ledu se vztyčenými hlavami, ve velice pohledném zápasu totiž předvedli kvalitní výkon a o bodový zisk je kromě několika zbytečnějších trestů připravila hlavně slabší produktivita. Indiáni naopak vyhráli už pošesté v řadě.

Plzeň - Liberec 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Pulpán (Straka, Kodýtek), 31. Kracík (Mertl, V. Němec), 31. Kantner (Gulaš, V. Němec) – 33. Šmíd (L. Hudáček, Birner), 36. Kotvan (J. Vlach, A. Musil). Vyloučení: 6:5, navíc Šmíd (LIB) 10 min. za nesportovní chování. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 482. Střely na branku: 29:30. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Gerát, Špůr. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
Sestava Plzně: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, Vráblík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, Kracík, Pour – V. Němec, Suchý, Rob – Straka, Kodýtek, Kolda.
Sestava Liberce: Hrachovina (Žajdlík) – Šmíd (C), Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, T. Hanousek – Birner (A), Bulíř, Ordoš – Marosz, L. Hudáček, Lenc – L. Krenželok, A. Musil, M. Zachar – J. Vlach, Najman, Průžek – Rychlovský.

Útočník Lukáš Krenželok o zápasu v Plzni:

"Do utkání jsme vstoupili dobře, čekali jsme, že na nás nastoupí, nakonec jsme však začátek chytli a hráli jsme my. Za stavu 0:3 jsme se do hry dobře vrátili a věřili jsme, že uděláme alespoň bod. Pořád to byl hratelný zápas, bohužel to nevyšlo. Dali o ten jeden gól víc. Musíme jim to vrátit doma!"


Ve hře je první místo

Po úterním duelu se ještě více vyrovnala situace na čele extraligy. Bílí Tygři nastřádali stejný počet bodů jako Sparta, která odehrála rovnou o tři zápasy více. Jedno utkání k dobru má náš celek na třetí Plzeň, jež se díky uctivé formě z posledních týdnů dotáhla do pouze dvoubodového závěsu. V pátek se tedy pod Ještědem bude hrát o nejvyšší příčku tabulky, na kterou by oba týmy mohlo posunout vítězství v zápase.

Liberci se na domácí půdě daří, v Home Credit Areně nepoznal chuť porážky už ve dvanácti utkáních po sobě. Škodovka se zde bude snažit prolomit nelichotivou bilanci, třikrát v řadě se jí totiž v severočeské metropoli nepodařilo vstřelit branku! Všechny nuly proti indiánům vyčapal Roman Will. Poslední plzeňský hráč, jenž na ledě šelem skóroval, byl Tomáš Mertl. Ten už se z KHL vrátil zpět a po Milanu Gulašovi je druhým neproduktivnějším forvardem týmu.

Úvodní buly padne s úderem páteční osmnácté hodiny. Buďte u toho s námi a podpořte domácí tým!

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 69
Bilance: 31 – 4 – 3 – 6 – 25
Skóre: 191:195

Poslední domácí střetnutí s Plzní odehráli Bílí Tygři téměř před rokem. Po vyrovnaném průběhu tehdy skvěle zvládli koncovku a mohli se radovat z vítězství 4:0!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit