Bílí Tygři Liberec

Sekretariát TJ, srdce libereckého mládežnického hokeje. Jak funguje?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Sekretariát TJ je místo, kde se připravují všechny nutné administrativní úkony, nezbytné k tomu, aby všichni naši hráči a hráčky mohli trénovat a hrát zápasy, ať už mistrovské nebo ty přátelské a turnajové. Jak sekretariát funguje vám popíše sekretář Tělovýchovné jednoty Libor Daněk.

Pod pokličkou Tygří cesty - 23. díl:

Sekretariát TJ s Liborem Daňkem

Naše hokejová sezóna začíná podáním přihlášek pro všechny věkové kategorie do soutěží, které řídí ČSLH. Největší diskuze se vždy vedou u nejmladších kategorií, kde se snažíme správně vyhodnotit, kolik týmů v jedné kategorii do soutěže přihlásit, aby všechny naše nejmladší děti měly správný počet utkání. Když se rozeběhnou zápasy, je nutné naplánovat program na celý měsíc dopředu, abychom sladili vytížení ledových ploch v rámci Sport Parku Liberec, včas objednali rozhodčí, zdravotníky, pořadatelskou službu a autobusovou dopravu na venkovní utkání.

Samozřejmě je nezbytné, aby všichni hráči a hráčky měli v pořádku své registrační průkazy. Proto novým členům TJ registrační průkazy necháváme vyrobit, případně vyřizujeme veškeré administrativní záležitosti potřebné k možnosti nastoupit v dresu Bílých Tygrů, jako jsou přestupy a hostování. Všem našim členům hlídáme platnost jejich průkazů. Aby mohli v dané sezoně nastoupit v soutěžích ČSLH, musíme zaplatit aktivační poplatek ve výši 100 Kč za každého člena mladšího 20 let.

Samostatnou kapitolou je servis, který našim členům vytváříme. Informace členům posílají nejen trenéři, ale je celá řada témat a důležitých informací, které jsou hromadně odesílány všem rodičům. Dále potvrzujeme našim hráčům a hráčkám členství v TJ, nebo potvrzujeme úrazové pojištění v rámci činnosti TJ.

V neposlední řadě zajišťujeme klubový dress-code, tedy zkoušení a objednávání oblečení pro jednotlivé hráče a hráčky, nebo přímo pro celé kategorie. V rámci TJ odebíráme klubové oblečení od společnosti adidas, přičemž využíváme především kolekci Team sport, kde máme garantované dlouhodobé dodávání stejného vzoru oblečení. Povinný dress-code pro všechna utkání TJ je tepláková souprava, triko a kulich.

Samozřejmě máme pro naše členy i možnost zakoupit si další oblečení od adidasu v rámci klubové kolekce. Liberecká společnost OSAPO pro naše členy šije zateplené sofshellové bundy. Manažerka našeho fanshopu vytvořila krásnou bundu, jež je primárně vyráběna pro náš klub. Objednávky štulpen, dresů, osušek a koberečků provádíme u společnosti Condor Sportswear, což je opět český výrobce kvalitního sportovního zboží a reklamních předmětů. Klubový dress-code si naši členové hradí sami, ale je třeba upozornit, že klubové oblečení je současně dotované i TJ. Klubová podpora je u každého druhu klubového oblečení jiná a pohybuje se až do výše 40 % z celkové ceny.

Každý člen platí za sportování v klubu členský příspěvek, který pokryje určitou část jeho činnosti. Abychom udrželi hladinu příspěvků pro naše členy, musí se do rozpočtu TJ zajistit velký objem finančních prostředků, které do klubu přicházejí především od našeho majitele, ale také např. z dotací od Libereckého kraje, statutárního města Liberec, MŠMT, České unie sportu a Českého svazu ledního hokeje. Všechny výzvy je důležité do hloubky nastudovat, následně vyhotovit a podat žádosti bez jediné chyby tak abychom pro náš klub získali maximální možnou podporu.

Novinkou letošního roku je spuštění klubového informačního systému KIS, který je pro všechny naše členy v provozu přes webové rozhraní a v rámci aplikace v mobilním telefonu, kde je funkční v systému Android i iOS. Rodiče našich členů tak získali balíček informací o sportování svých dětí na jednom místě. Týmová nástěnka pomáhá rodiče rychle informovat. V kalendáři pak naleznete rozpis týmových i individuálních tréninků a rozpis zápasů, který je přímo napojen na databázi ČSHL. V praxi to znamená, že když se kluby domluví na jakékoliv změně o času nebo termínu utkání, KIS si automaticky schválená data stáhne a uživatelé je přímo vidí na svém zařízení.

Pokud z nějakého důvodu dojde k přesunutí nebo zrušení tréninkové jednotky, KIS rodiče na tuto skutečnost upozorní a rodiče mají stále pod kontrolou, kde se jejich dítě nachází a jaký má program. V KIS si také může každý rodič zkontrolovat platby členských příspěvků a pokud nemá nastavený trvalý příkaz, tak ho KIS automaticky upozorní na nezaplacené příspěvky. Nevíte, kdy byl váš syn nebo dcera na povinné lékařské prohlídce? Nevadí, KIS opět hlídá platnost zdravotních prohlídek vašich dětí a u hráčů od 9. třídy bude hlídat i termín vyšetření na klinice EUC. V neposední řadě se KIS postará o to, aby žádný náš člen a především jeho rodiče nepřišli o nic důležitého. Pokud se člen TJ přestěhuje, rodič nebo hráč si jednoduše změní telefonní číslo, nebo e-mailovou adresu, vše lehce a samostatně nastaví v profilu hráče.

Jak KIS pomáhá klubu? V rámci účtárny TJ páruje platby členských příspěvků. A nejvíce pomáhá výchovnému programu TJ. Hráči mají své elektronické karty, které s nimi poputují po celý výchovný proces. Trenéři si ukládají tréninkové plány, docházku, hodnotí dovednosti jednotlivých hráčů a ukládají testování. Dále mohou hráčům zadávat individuální úkoly a přímo komunikovat jak s hráčem, tak i s rodičem. Klubový skaut hodnotí naše hráče přímo v jednotlivých zápasech. Hráčům zaznamenáváme do jejich hráčských karet zapůjčenou výstroj nebo další výhody, které od klubu čerpají. KIS pro náš klub zefektivňuje práci a vše centralizuje na jedno místo. KIS má obrovský potenciál, Tělovýchovná jednota se navíc na vývoji systému přímo se společností eSports.cz podílela a dále tuto aplikaci pomáhá vyvíjet a posouvat v možnostech využití pro všechny kluby a jejich členy.

Když se podívám na sekretariát TJ, je to pro našeho člena vlastně srdce libereckého mládežnického hokeje, které když tluče, tak můžeme trénovat, hrát zápasy, cestovat na utkání a dodržovat jednotný klubový dress-code.

Libor Daněk

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit