Bílí Tygři Liberec

Semifinále se blíží! Je před námi další výzva, dáme do toho vše, burcuje Ladislav Šmíd

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Druhé kolo play-off pomalu klepe na dveře. Na pondělním setkání s novináři působili členové tygří smečky uvolněně a sebevědomě, což je jistě dobrá zpráva. Soupeřem Liberce se nakonec stala Kometa, která vyřadila Hradec Králové 4:0 na zápasy. „Jak si kdo vedl proti úplně jinému soupeři, to už nebude ve středu podstatné,“ myslí si Marek Kvapil.

Osud určil Tygrům za prvního soupeře v letošním play-off rivala z Mladé Boleslavi. Liberečtí v sérii nejdříve vyhráli obě první domácí utkání a následně ukořistili i jeden důležitý bod na ledě Bruslařů. Postup poté potvrdili v pátém zápase, které v prodloužení rozhodl Michal Birner. Z postupu měl mimo jiné radost i Ladislav Šmíd, jenž s naším týmem zažil první úspěšnou sérii hranou na čtyři vítězné duely. „Bylo to super. Po dvou dnech volna jsem to vyhnal z hlavy, je tu před námi další výzva. Brno je velice kvalitní soupeř,“ svěřil se liberecký obránce.

Tým z města pod Ještědem čeká v semifinále opravdu těžký protivník. Kometa vyhrála dvě předchozí play-off a nyní tak útočí na zlatý hattrick. V prvním kole letošních vyřazovacích bojů si navíc poradila s Hradcem Králové v nejkratším možném čase. „Nijak nás to nevyděsilo. Koneckonců, proč by mělo? Třinec také porazil Vítkovice 4:0. Každá série je jiná. Jak si kdo vedl proti úplně jinému soupeři, to už nebude ve středu podstatné,“ řekl na to Marek Kvapil.


Pro druhého nejproduktivnějšího hráče základní části to ostatně bude mírně speciální střetnutí, neboť před dvěma lety stál ve finále proti Tygrům, tedy na straně Komety. O herním stylu svého bývalého mužstva se tak poradil i s hlavním trenérem. „O nějakých obecných věcech jsme se sice bavili, ale on už všechno stejně věděl. Jenom si to u mě ověřil,“ řekl s úsměvem. „Marek už v Brně dlouho není, nicméně krátkou řeč jsme na toto téma měli. Shodla se s tím, jak k té sérii chceme přistoupit, takže doufám, že jsme se spolu rozhodli správně,“ reagoval na to Filip Pešán.

„Nemá cenu se Komety bát!“

Před šelmami rozhodně není nic jednoduchého. Ba naopak! Moravský celek bude hodně tvrdý oříšek. Liberečtí hokejisté už jich ovšem tento ročník několik rozlouskli. Ne v jednom utkání se nacházeli v nepříjemné situaci, nakonec se jim ho ale podařilo vyhrát. Kvalitu týmu si uvědomuje také Ladislav Šmíd: „Cítím z našeho mužstva větší sebevědomí a vnitřní sílu, kterou jsme během základní části několikrát ukázali. Doufám, že si ji přeneseme i do této série a že budeme úspěšní.“

V semifinále se samozřejmě očekává také psychická válka, která je ostatně pro play-off typická. „Myslím si, že máme natolik zkušený kádr, že se nenecháme jen tak něčím rozhodit. My se chceme soustředit hlavně na hokej. Stejně se rozhoduje na ledě,“ uklidňuje Marek Kvapil a přidává se k němu i neméně zkušený Ladislav Šmíd: „V novinách jsem četl, že se Komety každý bojí. S chlapy jsme si ale říkali, že nemá cenu se bát. Pokud k tomu přistoupíme poctivě a budeme hrát chytře, tak máme velkou šanci.“

Libor Hudáček po svém příchodu do Liberce:

"Vybíral jsem mezi dvěma kluby, Libercem a Brnem. Vybral jsem si Tygry, protože se mnou trenér komunikoval každý den a cítil jsem od něj velký zájem. Také jsem si říkal, že Kometa to potřetí za sebou nemůže vyhrát. (smích) Doufám, že jsem si vybral správně a že Brnu tuhle sezónu titul sebereme."


„Kometa má extrémně zkušené mužstvo, které hraje velmi dobře do defenzivy. My je budeme chtít porazit naší hlavní zbraní, což bude útok. Doufám, že tu jejich obranu překonáme,“ burcuje trenér Filip Pešán.

Série bude možná i trochu zajímavá pro slovenského forvarda Libora Hudáčka, o kterého mělo Brno před sezónou zájem. Pamatujete si, co tenkrát prohlásil? S úsměvem na rtech řekl: „Kometa to potřetí za sebou nemůže vyhrát.“ „Budu mu to muset připomenout,“ smál se Ladislav Šmíd a dodal na závěr, „uděláme vše proto, aby Brno hattrick nezískalo, a my byli nakonec ten šťastnější tým.“


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit