Bílí Tygři Liberec

Série domácích zápasů vrcholí. V nervy drásajícím střetnutí se Tygři postaví Kometě!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílé Tygry čekaly hned tři domácí duely v řadě, přičemž dva z nich již mají odehrané. Do posledního nastoupí v neděli, kdy pod Ještěd zavítá brněnská Kometa. Bude z toho opět napínavá podívaná?

Bez paniky

S Bílými Tygry přerušení bodové série nijak nezamávalo. Před zápasem na Kladně neprohráli v základní hrací době šestnáct utkání v řadě, proti Rytířům se ale ani jednou neprosadili. Tým však zachoval ledový klid a minulou neděli se vrátil na vítěznou vlnu vítězstvím nad Olomoucí.

Dobrou formu poté svěřenci trenéra Patrika Augusty potvrdili v dalším domácím utkání, když před svými fanoušky porazili Pardubice 5:2. Tím mimochodem skončila jejich série pěti duelů proti celkům ze spodních pater tabulky, nyní už je čeká protivník, který aktuálně usiluje o nejvyšší příčky!

Libor Hudáček o nepanikaření po bezgólové prohře na Kladně:

„Sledovali jsme video ze zápasu s Kladnem. Bylo vidět, že tam chybělo trochu štěstíčka, Denis Godla navíc podržel svůj tým. My víme, že máme dobrou ofenzivu a umíme dávat góly. Může se stát, že žádná branka nepadne. My ale jdeme dál a víme, že jako tým máme sílu.“


Stabilizování výkonů

Kometa si stejně jako Severočeši prošla během říjnových utkání krizí, která vyvrcholila odchodem trenéra Petra Fialy. Na jeho místo se vrátil majitel klubu Libor Zábranský, pod nímž začalo Brno, byť s menšími potížemi na začátku, opět šlapat.

To ostatně potvrzuje i pozice v tabulce, neboť se tým z hlavního města Moravy nachází na páté příčce a na čtvrtou Mladou Boleslav ztrácí pouhý bod. Nutno ovšem podotknout, že šestý Třinec je jen dva body za Kometou a má vůči ní dva zápasy k dobru.

To ale nic nemění na tom, že Moravané aktuálně hrají ve skvělé formě, vždyť z posledních deseti střetnutí prohráli jen jednou v základní hrací době. Za zmínku obzvlášť stojí výhra 9:1 nad karlovarskou Energií. Pod Ještěd tak zavítá velmi těžký soupeř!


Rivalita se prohlubuje

Liberec se s Kometou utkal dvakrát v posledních třech play-off a není tudíž divu, že se ze soubojů těchto dvou mužstev začínají stávat velmi napínavé a vyhrocené bitvy. Letošní bilance je zatím vyrovnaná, přičemž oba celky uhájily své domácí prostředí.

Budeme svědky dalšího nervy drásajícího střetnutí? To se dozvíme již v neděli! Úvodní buly padne před kamerami ČT Sport přesně v 16:20.

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 42
Bilance: 18 – 2 – 0 – 3 – 19
Skóre: 102:123

Poslední vzájemný zápas přinesl napínavou bitvu, která si zahrávala s nervy diváků až do posledních vteřin. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit