Bílí Tygři Liberec

Série se stěhuje do Mladé Boleslavi. Naváže tygří smečka na úvodní duely?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - První dva důležité krůčky už mají svěřenci Filipa Pešána úspěšně za sebou. Teď je na nich, aby se pokusili přiblížit postupu do semifinále na ledě soupeře z Mladé Boleslavi. Třetí zápas je na programu již zítra od 17 hodin.

Lepší vstup do čtvrtfinálové série s Mladou Boleslaví si snad tygří příznivci ani nemohli přát. Bruslařský klub ani v jednom utkání nedokázal zlomit své skoro deset let dlouhé prokletí na libereckém ledě a doma ho čeká pořádná fuška. Šelmy zvládly první dva duely poměry 5:1 a 6:2, a k postupu tak mají o něco blíže.

Smršť hned v první části

Natěšení Tygři po delší přestávce vlétli do prvního utkání s velkou chutí a výsledkem byly tři rychlé góly v první periodě. Klid do libereckých řad dodali svými trefami Jaroslav Vlach, Petr Jelínek a Tyler Redenbach.

V dalším průběhu utkání si Tygři bedlivě hlídali svůj náskok, který se jim dokonce podařilo navýšit. Michal Birner nejprve ve druhé třetině vyhnal na střídačku gólmana Růžičku, jeho slovinský náhradník Krošelj pak inkasoval ve třetí části z hole Filippiho. Bruslaři se střelecky dočkali až v samotném závěru, kdy korigoval výsledek David Šťastný.

Kompletní reportáž naleznete zde.



Rychlý obrat a druhá výhra

Druhý duel přinesl úplně jiný začátek než ten první. Bruslaři překvapili šelmy a rychle se dostali do vedení. Svěřenci Filipa Pešána ale nesložili zbraně a ještě v první dvacetiminutovce dokázali utkání otočit.

Podobně jako ve středu Tygři ve zbylých čtyřiceti minutách poctivě pracovali na navyšování náskoku. Konečné skóre se nakonec zastavilo na stavu 6:2. Dalšími dvěma góly se blýskl kapitán Petr Jelínek, prosadili se ale i Tomáš Filippi, Radan Lenc, Libor Hudáček a Michal Birner.

Kompletní reportáž naleznete zde.



A teď na led soupeře!

Nyní se série za stavu 2:0 pro liberecké hokejisty přesouvá do ŠkoEnergo arény v Mladé Boleslavi. Bude-li se opakovat historie z roku 2016 a Bílí Tygři vyhrají oba venkovní duely, budou moci už v pondělí slavit postup do čtvrtfinále. Jakékoliv vítězství Bruslařů by sérii vrátilo na sever Čech.

Nezbývá než věřit, že Pešánova družina naváže na dvě skvělá představení z Liberce a že odcestuje do Mladé Boleslavi s velkou podporou svých příznivců. Úvodní buly jsou naplánovaná na 17, respektive 19 hodin. Zatímco první duel se odehraje před kamerami ČT sport, ten druhý nabídne ve svém programu televize O2 Sport.

Sestřihy a ohlasy z prvních dvou duelů:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit