Bílí Tygři Liberec

Šest zápasů o vše! Devatenáctku čeká napínavá skupina o play-off!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Kategorie U19 má za sebou nadstavbu a chystá se na skupinu o účast v play-off. Pojďme se krátce poohlédnout za dosavadní sezónou a představit si nadcházející soupeře našeho celku.

Trnitá cesta

V základní části juniorka předváděla výkony jako na houpačce a střídala jednoznačné výhry i prohry. O postup do lépe výkonnostní nadstavby museli Liberečtí bojovat až do posledního kola, nakonec se do ní ale díky výhře nad Mladou Boleslaví s odřenýma ušima dostali. I v druhé části sezóny se Severočeši potýkali s nevyrovnaností výkonů. Na druhou stranu se našemu celku povedl závěr, ve kterém jednoznačně zvítězili nad Kometou a Vsetínem. Nyní čeká Tygry rozhodující část ročníku, skupina o účast v play-off. Potvrdí liberečtí mladíci dobrou formu?

Domácí zápasy U19

7. března: Liberec vs. Sparta od 16:00

9. března: Liberec vs. Pardubice od 16:00

14. března: Liberec vs. Hradec Králové od 16:00

Čtyři týmy, šest kol, dva postupy!

Tygři jsou ve skupině E společně se Spartou a dvěma východočeskými rivaly, Hradcem Králové a Pardubicemi. Za největší favority se dají považovat Pražané, kteří vyhráli nadstavbu, ambice tak mají bezesporu vysoké. Dynamo si poté vedlo podobně jako náš celek, neboť si připsalo jen o tři body více a umístilo se na osmém místě. Hradečtí do bojů o play-off postoupili z nižší nadstavby o 13. až 24. místo, kde se umístili čtvrtí. Týmy se ve skupině utkají dvoukolově každý s každým (šest zápasů) a do play-off postoupí pouze dva, svěřence trenéra Milana Plodka tak rozhodně nečeká nic lehkého!


Posily z Benátek

Na klíčovou část sezóny posílí juniorku několik stabilních členů kádru prvoligových Benátek. Jmenovitě to jsou Michal Teplý, Ondřej Chrtek, Adam Najman, Jakub Rychlovský nebo Vratislav Kunst. Všichni už nastoupili do posledních kol nadstavby a jejich přítomnost na ledě byla hodně vidět. Najman s Teplým si ve dvou zápasech připsali pět kanadských bodů, Rychlovský dokonce šest.

Milan Plodek o nadstavbě:

"V nadstavbě se dostávalo do sestavy spoustu mladých kluků z šestnáctky nebo z těch, kteří začátek sezóny hráli na krajské úrovni, což bylo trochu znát. Kvalita příchozích hráčů z Benátek je větší, ale v nadstavbě jsme na výsledky tolik nekoukali a snažili jsme se dát šanci všem. Naopak do nadcházející části sezóny jdeme v plné sestavě, budeme mít nejvyšší cíle a zkusíme to dotáhnout do finále tak jako loni."


Libereckou devatenáctku tak čeká šest rozhodujících zápasů. Proklouznou mezi nejlepších osm týmu, které se ve vyřazovacích bojích utkají o titul? To se dozvíme již brzy, první střetnutí čeká naši nejmladší mládežnickou kategorii již tento čtvrtek na ledě Pardubic!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit