Bílí Tygři Liberec

Sharks s Radimem Šimkem nadále válejí! Tygří bek asistoval u vítězné branky

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Šest zápasů, pět vítězství. Taková je bilance San Jose Sharks od chvíle, co do jejich defenzivy naskočil bývalý Tygr Radim Šimek. Daří se také samotnému Šimkovi, který si v noci na pátek připsal asistenci u vítězné branky!

Začátek sezony 2018/19 musel být pro Radima Šimka velmi krušný. Cestoval sice s A-týmem, jako náhradník ale sledovat zápasy Sharks pouze z tribuny. Vše se zlomilo až v úvodu prosince, kdy vůbec poprvé dostal šanci okusit nejprestižnější hokejovou ligu světa. A hned pomohl Žralokům k vítězství!

Následně si proti Carolině připsal svůj první bod v NHL, na který navázal v souboji s New Jersey, v němž přidal také premiérovou trefu. A co je nejdůležitější, válí celý jeho tým. Vždyť ze šesti zápasů, do nichž zatím Šimek naskočil, našli Sharks pouze jednoho přemožitele, Dallas Stars.

Právě odveta proti tomuto týmu čekala na San Jose v noci ze čtvrtka na pátek. Dallas se sice dostal do vedení, díky dvěma brankám Meiera ale Žraloci otočili na 2:1. Pak přišel parádní moment v podání Radima Šimka. Odchovanec Benátek nad Jizerou dostal kotouč na modré čáře a nahodil ho před branku. Puk propadl k osamocenému Thorntonovi a ten bez potíží trefil prázdnou branku.

Jak se ukázalo, tato trefa byla nakonec vítězná. Stars ještě snížili na 3:2, na tomto výsledku už se ale do konce zápasu nic nezměnilo. San Jose si výhrou upevnilo pátou pozici v Západní konferenci, naopak Dallas zůstává za hranou play-off. V natěsnané tabulce však může jakýkoliv výsledek znamenat pohyb o několik míst, o to důležitější každá výhra je.

Další souboj čeká San Jose Sharks v noci z neděle na pondělí na ledě Chigaca. Podaří se Šimkovu týmu přidat další vítězství?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit