Bílí Tygři Liberec

Šimek musí oželet Channel One Cup. Zdraví mám jen jedno, vysvětloval po Spartě

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Obránce Radim Šimek je liberecký ironman! Během posledních tří sezón vynechal minimum zápasů a v letošním ročníku má největší ice-time ze všech extraligových hráčů do pole. Nyní však elitního beka trápí problémy se zády, kvůli kterým Radim musel odříct i národní dres. "Hrál jsem pod prášky," přiznal.

Co bys řekl k prohře se Spartou?
Bylo to ohromně těžké utkání. Myslím, že v první třetině, v níž jsme tahali za delší konec, jsme měli dát víc branek. Bohužel to skončilo 1:1, vyrovnávací gól padl po mém faulu. Ve druhé části odpadl Lukáš Derner, takže jsme dohrávali prakticky jen na čtyři obránce. To potom stálo hrozně moc sil, na zvrat už to pak z naší strany nebylo.

Kvůli zdravotním problémům nepojedeš na Channel One Cup, ale přesto jdi odehrál půlhodiny. Jak to s tebou vypadá?
Je to tak, že můj zdravotní stav není ideální. Na ledě jsem se hodně trápil, protože mám problémy se zády. Bohužel jsem musel odříct reprezentaci, lékaři mě alespoň dali do kupy pro zápas se Spartou. Předtím ve Varech jsem nastoupit nemohl. Teď mám před sebou deset dní, abych se plnohodnotně uzdravil a mohl naskočit do tréninku ve stoprocentní kondici.

Neuvažoval jsi třeba, že bys vynechal Spartu a jel místo toho do Ruska?
Ten problém je dlouhodobější, poslední zápasy jsem odehrál pod prášky. Ten ice-time vyplynul z toho, že musel odstoupit Lukáš Derner. Když jsem zdravý, tak mi taková porce vyhovuje, ale bohužel čtrnáct dní jsem pořádně netrénoval a ke konci už to bylo znát. Hrozně mě mrzí, že jsem nemohl pomoci více.

Neúčast na reprezentačním turnaji tě asi hodně mrzí...
Samozřejmě. Pokaždé, když můžu reprezentovat Českou republiku, je to pro mě čest. Ale zdraví mám jen jedno. Musím se dát dohromady teď, než abych laboroval se zraněním v době konání mistrovství světa.

Padlo to rozhodnutí po poradě s lékaři, nebo jsi sám vycítil, že to nepůjde?
Konzultoval jsem to s fyzioterapeuty, doktory z nemocnice a Filipem Pešánem. Shodli jsme se na tom, že by to chtělo odpočinek. Už jedu v zápřahu skoro rok a půl. Po mistrovství světa jsem neměl čas kloudně si odpočinout. Měl jsem možná čtrnáct dní, které jsem ale po zisku titulu vyplnil různými akcemi, takže jsem ani nejel na dovolenou.

Vloni se Liberci nestalo, že by prohrál třikrát v řadě. Teď se to skoro po dvou letech stalo...
Co na to říct… Prostě takový je sport. Asi už nám došly síly, ale věřím, že kdybychom využili svoje šance, tak zápas se Spartou by mohl být úplně jiný. Bohužel se nám to nepovedlo a Sparta zaslouženě získala tři body.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit