Bílí Tygři Liberec

Šimek o karanténě: Ještě, že mám doma kolo

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Radim Šimek má za sebou nelehkou sezonu v NHL. Kvůli operaci do ní vstoupil o měsíc později, v prosinci pak ale musel absolvovat ještě jednu operaci. Do herní pohody se však nakonec dostal, což vyústilo v novou čtyřletou smlouvu v organizaci San Jose Sharks. Pandemie koronaviru ovšem v březnu přerušila nejlepší hokejovou ligu světa a bývalá opora Bílých Tygrů spěchala narychlo do Čech. "Měli jsme štěstí, že nezrušili náš let," přiznává.

Jaký byla tvoje třetí sezona v zámoří?
Šel jsem do sezony po těžší letní přípravě, která nebyla úplně standardní. Byl jsem po operaci kolene, takže se podle toho vše odvíjelo. Nestihl jsem první měsíc sezony, pak když jsem začal hrát, koleno nebylo úplně v pořádku. Musel jsem tak v prosinci na další operaci. V tomhle směru to bylo náročné. I když se člověk do toho dostával, tak ho to zase srazilo. Po poslední operaci se to začalo vyvíjet líp, což vygradovalo smlouvou na čtyři roky.

Jaký byl závěr přerušené sezony? Jak hektické to bylo kvůli koronaviru?
My jsme odletěli na trip do Chicaga a po zápase jsme se dozvěděli, že přerušili sezonu v NBA, tak jsme čekali, co bude. Přeletěli jsme do St. Louis a tam nám sdělili, že nesmíme na zimák a na trénink. Další informace byla, že je NHL také přerušena, a tak jsme letěli nazpátek. Strávili jsme se ženou ještě asi čtyři dny v San Jose, pak nám přišel e-mail, že sezona nejdříve začne za 6-8 týdnů a že můžeme letět domů. Během dvou dnů jsme vyklidili byt a sháněli jsme letenky, abychom se dostali do Čech. Když teď vidím, jak se situace v USA vyvíjí, přiletěli jsme za pět minut dvanáct.

Neměli jste tedy žádné komplikace?
Naštěstí ne. Letěli jsme ze San Francisca přes Londýn. Ze 45 letů v Londýně jich bylo 17 zrušených. Měli jsme tedy docela štěstí, že náš let zrušený nebyl. Bylo to v pohodě.

Máte zprávy o tom, co by se mohlo se soutěží dít dál?
Občas nám kapitán Logan Couture něco napíše, ale nic konkrétního nevíme a čekáme. Teď jsme doma se ženou 14 dní v karanténě a vůbec nevíme, co bude. Naštěstí mám doma kolo, tak se mohu udržovat v kondici, kdyby náhodou zavolali, že se sezona rozjíždí. Jednání probíhají a věřím, že se rozhodnou pro tu nejlepší variantu.

Myslíš, že se NHL zachovala správně a situaci nepodcenila?
Myslím, že to nepodcenili. Existoval jeden případ koronaviru v NBA, která se ale hraje často ve stejných halách jako NHL a hned to uzavřeli. Bylo to dobré rozhodnutí.

Jak se kromě kola ještě může hokejista připravovat z domova?
Různými cviky. K tomu samozřejmě kolo, ale pořád to není led. Nemůžu jít bruslit. Kdyby řekli, že se hraje a byl třeba dvoutýdenní přípravný kemp, myslím, že by se hodně hráčů zranilo. Přijít do kempu a nebýt pořádně připravený, to je pro tělo velmi náročné.

Máš teď čas i na věci, na které normálně ne?
Vzhledem k tomu, že bydlíme v bytě, který je rok starý, tak není nic moc potřeba. Převážně je to teď gaučink a cvičení.

Jaké to pro tebe je, když máš smlouvu na další roky a nevíš, co bude?
Podepsal jsem sice novou smlouvu, ale nikde není napsáno, že začne nová sezona, protože nevíme, jak to bude pokračovat. Liga ztrácí peníze, protože nejsou zápasy. Promítne se to na mnoha dalších faktorech. To je vše ve hvězdách.

Radima Šimka si můžete poslechnout i v audio verzi na webu Českého rozhlasu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit