Bílí Tygři Liberec

Šimek poprvé skóroval v NHL, k tomu byl vyhlášen třetí hvězdou utkání!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Obránce Radim Šimek se v zámoří rozehrává do skvělé formy. V noci naskočil do svého pátého duelu v NHL a povedlo se mu také poprvé střelecky prosadit! Za svůj skvělý výkon byl navíc vyhlášen třetí hvězdou utkání Sharks proti New Jersey.

Odchovanec Benátek nad Jizerou se pomalu zabydluje v sestavě San Jose. V noci na úterý si připsal již pátý start v nejprestižnější hokejové lize světa a pomohl Žralokům k výhře 5:2 nad New Jersey Devils. S Šimkem v sestavě tak tým z Kalifornie vyhrál hned čtyři z dosavadní pětice duelů!

Radim Šimek se navíc v posledním utkání vůbec poprvé v NHL zapsal mezi střelce. Hvězdný moment ex-libereckého beka přišel v 28. minutě, kdy zůstal osamocen na modré čáře. Po přihrávce od Lukáše Radila si sjel na střed pásma a jeho střela zápěstím zapadla až do sítě za bezmocného gólmana Kinkaida.

Celkem strávil "Šimi" na ledě 16 minut a 56 sekund a znovu mu patřilo místo v první defenzivní formaci po boku Brenta Burnse. Nebyl navíc jediným Čechem, kterému se v dresu Sharks dařilo. Kromě již zmíněné asistence Lukáše Radila se do statistik zapsal i Tomáš Hertl, který zaznamenal gól a jednu nahrávku.

Rozjeté Sharks nyní čeká několikadenní pauza. Znovu se v utkání představí až v noci ze čtvrtka na pátek, kdy na domácím ledě vyzvou Dallas. To je shodou okolností jediný tým, který zatím San Jose s Šimkem v sestavě dokázal porazit. Podaří se Žralokům Dallasu vrátit porážku z minulého týdne?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit