Bílí Tygři Liberec

Šimek zůstává na soupisce Sharks a je krůček od NHL!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V noci na čtvrtek startuje zámořská NHL a týmy tak po dlouhé přípravě uzavírají své kádry. Na soupisce Sharks se udržel Radim Šimek, který je tak velmi blízko debutu v nejslavnější hokejové lize světa!

Během předsezónního období zkoušejí jednotlivé organizace NHL co nejvíce hráčů ze širšího kádru. Prokousat se tvrdým sítem konkurence je často přetěžký úkol, neboť na soupisku se vejde pouze hrstka vyvolených. Radim Šimek je však velmi blízko tomu, aby do nejprestižnější hokejové soutěže nakoukl.

V noci na středu San Jose Sharks zúžili výběr a na farmu do kádru San Jose Barracuda tak putoval třeba Lukáš Radil, další český hráč v kádru Žraloků. Šimek se však v sestavě udržel a nachází se tak mezi 23 jmény, z nichž bude trenér Peter DeBoer skládat tým pro noční premiérový duel nové sezony proti Anaheimu.

Radim Šimek TOP

Bývalý Bílý Tygr stále nemá vyhráno. Na soupisce se aktuálně nachází osm beků, přičemž o místo bude Šimek bojovat se skutečně hvězdnou konkurencí. Vždyť dres Sharks oblékají třeba Brent Burns, Justin Braun nebo Erik Karlsson. Šestadvacetiletý odchovanec Benátek nad Jizerou se však velmi dobře uvedl v přípravě.

Nejen, že dostával pořádnou porci minut, krom toho si zapsal také gól a asistenci, jež zaznamenal v přípravných duelech proti Anaheimu. Mimochodem, pokud Šimek do NHL nakoukne, nebude to s pro něj typickou čtyřiačtyřicítkou. Tu totiž mezi Žraloky obléká kanadský bek Marc-Edouard Vlasic. Šimkovi tedy na soupisce patří číslo 51.

Dočká se brzy vysněného startu v nejslavnější lize světa? To může napovědět už první duel Sharks, který je čeká v noci na čtvrtek proti Anaheimu.

Radim Šimek

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit