Bílí Tygři Liberec

Skvělý centr Pešána nebo fungující spolupráce Bulíře s Vlachem. To nabídl fotbal v Rozstání!

Date of publication Author Ondřej Belák

Rozstání - Už je to tradice. Bílí Tygři každý rok nazují kopačky a vydají se do Rozstání k přátelskému fotbalovému utkání proti místnímu týmu TJ Sokol, jenž působí v 1.B třídě, kde si nevede vůbec zle. Letos akce připadla na prosluněný pátek 7. června. Domácí měli svým hokejovým soupeřům co oplácet, minulý rok totiž šelmy zvítězily vysoko 3:0. Před rekordní návštěvou se hrál skvělý fotbal a všichni přítomní se dobře bavili.

Celý program započal už v odpoledních hodinách. Otevřel jej turnaj přípravek, ve kterém si s fotbalovým míčem statečně poradila také malá tygřata. Dalším předkrmem před hlavním lákadlem dne pak byl souboj Zelenka Teamu proti výběru společnosti DGS. Z vítězství se mohla radovat zkušená parta okolo bývalého úspěšného ligového fotbalisty. Vše už směřovalo ke shledání Tygrů s místním Sokolem.

Kapitánské pásky se chopil navrátilec Michal Bulíř, jenž pochází z fotbalové rodiny a má tak k tomuto sportu velice blízko. S nadsázkou ještě vypsal na výhru Tygrů kurz 1,19, nicméně bylo jasné, že to tak snadné nebude. Tím spíš, že se Rozstání skvěle vydařil první poločas a vedlo po něm 2:0. Největší příležitost Liberce měl právě Bulíř, který ještě v úniku nepřesně hledal Jaroslava Vlacha.

Ve druhé dvacetiminutovce to byli Tygři, kdo udával tempo hry. Stoperská dvojice ve složení Rostislav Marosz - Lukáš Derner si podmanila obrannou polovinu hřiště a domácí do ničeho nepouštěla. Z toho pramenily také úspěchy na útočné polovině hřiště. V základní sestavě šelem znovu nechyběl Filip Pešán. Sportovní ředitel klubu a Šéftrenér Českého hokeje v jedné osobě dostal přihrávku do běhu a z levé strany zakroutil parádní centr na Michala Bulíře, jenž korigoval.

A Tygři dokázali vyrovnat! Michal Bulíř se prokličkoval do pokutového území domácích a zpětnou přihrávkou oslovil Jaroslava Vlacha, který křižnou přízemní střelou nedal brankáři šanci. Rozstánečtí každopádně potvrdili, že s fotbalovým míčem přece jenom pracují o poznání častěji a závěr patřil právě jim.

Celek působící v 1.B třídě se znovu prosadil dvakrát za sebou a vybudoval si zdánlivě bezpečný náskok. Další šanci pak skvělou robinsonádou zneškodnil Marek Schwarz v brance. Zřejmě nejkrásnější gól zápasu si pro přibližně tisícovku diváků schoval hrotový útočník Jaroslav Vlach. Ten propálil brankáře Sokola dělovkou z hranice pokutového území a snížil tak na 3:4. Právě tímto výsledkem utkání také skončilo.

Rozstání vůbec poprvé v historii vzájemných střetnutí zvítězilo v základní hrací době, avšak Tygry to nemuselo dlouho mrzet. Krátce po skončení utkání už na ně totiž čekaly zástupy fanoušků a následovala autogramiáda, kterou si všichni společně užili. Program posléze uzavřel koncert skupiny Prozatímní řešení.

TJ Sokol Rozstání - Bílí Tygři Liberec 4:3 (2:0)

Základní sestava Bílých Tygrů: Schwarz - Lenc, Derner, Marosz, Láska - Jan Plodek - Zachar, Bulíř, Nezbeda, Pešán - Vlach. Náhradníci: Havlín, Kunst, Ordoš, Knot, Chrtek. Góly Liberce: 2x Vlach, Bulíř.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit