Bílí Tygři Liberec

Smolný gól z poloviny hřiště? Asi mi to vrátila karma, usmíval se po skvělém výkonu Jaroslav Pavelka

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři v prvním čtvrtfinálovém duelu Generali Česká Cupu přehráli Spartu 4:2, k čemuž významně přispěl i Jaroslav Pavelka. Nová posila do brankoviště při své domácí premiéře předvedla mnoho kvalitních zákroků! "Zatím jsme jen v poločase. V Praze budeme chtít vyhrát, ne pouze bránit a držet výsledek," burcuje před odvetou.

Gratulace k vítězství! Jak utkání hodnotíš?
Vedli jsme 3:0 a už to vypadalo, že to v klidu dohrajeme. Bohužel pak přišla moje chyba, když jsem špatně odhadl kotouč a Spartu to nakoplo. Měla pak nějaké šance, ale podali jsme týmový výkon a dovedli jsme zápas k vítězství.

První inkasovaná branka byla smolná, jinak jsi však předvedl velice kvalitní výkon. Bylo pro tebe důležité ukázat se domácím fanouškům v dobrém světle?
Určitě! Každý hráč chce mít fanoušky na své straně. Petr Kváča zatím chytá výborně, věřím, že máme dva kvalitní gólmany. Chceme, aby každý z nás dokázal tým podržet.

Jak jsi vnímal kuriózní situaci ve druhé třetině, když tě Lukáš Rousek už překonal, ale pak zastavil kotouč na brankové čáře v pádu vlastní hokejkou?
To jsem měl velké štěstí, nicméně jsem si to pak zas vybral ve třetí části. Trošku jsem se tomu smál a karma mi to asi vrátila. (úsměv)

"Výhru o dva góly před odvetou rozhodně bereme"

A co ten už dříve zmiňovaný nešťastný gól, jak se to seběhlo?
Nevěděl jsem, jestli si mám vyjet ještě více dopředu. Většinou, když letí takhle vysoké nahození, je lepší puk chytat ještě ze vzduchu. Když to těsně před vámi skočí, dáte všechno k sobě. Hokejkou jsem si to srazil nad sebe a myslel jsem, že to ještě odpálím. Naneštěstí mi to však trefilo špičku čepele a na to už jsem nedokázal zaregovat.

Ve třetí části se Sparta dostala na dostřel. Nemrzí přece jenom trošku, že jste zápas nedohráli ve větším klidu?
Sparta nehrála špatně, z obou stran to byl dobrý hokej. Šance se střídaly na obou stranách. Když se na to podíváme, rozhodně výhru o dva góly před odvetou bereme. Na Spartu pojedeme se stejným cílem.

Těsně před koncem jste si při vlastním oslabení vzali zpět dvoubrankový náskok. Jak se ti z brankoviště koukalo na parádní akci Jaroslava Vlacha?
No, to byla slušná rána! (smích) Matěj Machovský trošku povyjel. Jarda má parádní střelu švihem a jsem rád, že mu to tam spadlo, také jsem se v ten moment zaradoval.

Na odvetné utkání nebudete čekat dlouho, na programu je už ve středu...
Zatím jsme jen v poločase. Zítra máme trénink a ve středu už pojedeme do Prahy. A budeme chtít vyhrát, rozhodně ne pouze bránit a držet výsledek. Základem bude zajištěná obrana, avšak určitě ne žádný ustrašený výkon. Chceme další vítězství!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Srdcař Jaroslav Vlach zůstává Tygrem! Smlouvu prodloužil o dva roky

Věnujte pozornost dopravním omezením v okolí Home Credit Areny

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Kšiltovka PO 2024

250 Kč
Koupit

Hrnek PO 2024

165 Kč
Koupit