Bílí Tygři Liberec

Souboj loňských finalistů! Bílí Tygři míří na led prvního Brna

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po výhře nad švýcarským Davosem čeká Bílé Tygry opět utkání v rámci české extraligy. Svěřenci trenéra Filipa Pešána totiž vyráží na jih Moravy, kde se střetnou s brněnskou Kometou, které podlehli v loňském finále. Naše mužstvo bude chtít letos konečně zvítězit na ledě soupeře, v Brně ho ovšem nečeká vůbec nic jednoduchého!

Tygři zabrali

Svěřenci trenéra Filipa Pešána měli za sebou nepříjemnou sérii, když prohráli tři zápasy v řadě. Následně ovšem přišlo zlepšení. Liberečtí si na domácím ledě poradili s pardubickým Dynamem, který po zodpovědném a bojovném výkonu porazili poměrem 4:1. Touto výhrou získali Tygři nejen důležité tři body, ale především sebevědomí, což potvrdili i v následujícím střetnutí.

V úterý se po měsíci opět rozjela hokejová Liga mistrů a i v ní oslavilo naše mužstvo důležitý trimuf. Před svými fanoušky totiž v nádherném a dramatickém utkání porazili Severočeši HC Davos a s předstihem si tak zajistili postup do vyřazovací části evropské soutěže. Zároveň švýcarskému celku oplatili vyřazení z osmifinále CHL staré dva roky. Poslední duel základní skupiny E sehrají Tygři na ledě Davosu příští středu, nyní je ovšem opět čeká extraliga a velmi těžký soupeř – HC Kometa Brno!

Opět na vrcholu

Kometa v úvodu nového ročníku doslova září. Moravskému klubu se přes léto podařilo v kádru udržet hlavní opory, včetně Martina Erata, a zatím jasně ukazuje, že i letos bude patřit mezi kandidáty na extraligový titul. Z devíti odehraných zápasů prohráli Brňané pouze dva a s jednadvaceti body vedou tabulku české nejvyšší soutěže. Na první pozici se vyhoupli v osmém kole, ve kterém si poradili s Pardubicemi a přeskočili do té doby první Chomutov, jenž zaváhal v souboji s Plzní.

Hokejová Liga mistrů se samozřejmě týká i brněnské Komety. Ta si postup do vyřazovací části zajistili o jedno kolo dříve než Bílí Tygři. V posledním střetnutí přivítala na svém ledě švédské Malmö, nad kterým vedla na začátku třetího dějství už 4:1. Hosté ovšem vyrovnali a zápas dospěl do prodloužení, v němž pro sebe nakonec bonusový bod uzmuli čeští obhájci titulu.

Souboj finalistů!

Souboj Tygrů s Kometou bude mít i trochu speciální náboj. Jedná se totiž o první letošní setkání loňských finalistů. Liberečtí mají svému soupeři co oplácet, neboť v bojích o titul nevyzráli na Brno ani jednou.

Na dubnové finále ovšem svěřenci trenéra Filipa Pešána pravděpodobně myslet nebudou. „Pro nás je to zkrátka další zápas, který chceme vyhrát. V současné chvíli nemůžeme přemýšlet nad tím, zda proti nám stojí Brno, Plzeň nebo Davos. S každým chceme uspět. Stejný cíl jsme měli před úterním zápasem. Ligy mistrů,“ svěřil se brankář Roman Will.

Podaří se Tygrům na horkém ledě Komety uspět? To se dozvíme v pátek večer, úvodní buly padne v brněnské DRFG aréně přesně v 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 32
Bilance: 12 – 2 – 0 – 2 – 16
Skóre: 67:89

Poslední vzájemné utkání v základní části nabídlo napínavou podívanou. Tři body si nakonec připsala Kometa, která zvítězila 2:1. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit