Bílí Tygři Liberec

Souboj šelem pokračuje! Za stavu 2:0 pro Tygry se série přesouvá do Hradce Králové

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Liberečtí hokejisté zvládli dvě první střetnutí play-off a v sérii s Mountfieldem se ujali vedení 2:0 na zápasy. Zdaleka však není nic rozhodnuto! Východočeši budou chtít využít domácího prostředí a stav čtvrtfinále vyrovnat. Dobydou Tygři královéhradecký led?

Liberec vs. Hradec Králové 2:0 na zápasy

1. zápas: Liberec vs. Hradec Králové 4:3pp
2. zápas: Liberec vs. Hradec Králové 3:0

Bílým Tygrům se vstup do vyřazovacích bojů nepovedl vůbec podle představ, neboť v polovině prvního zápasu prohrávali již 0:3 a Hradec měl herně navrch. Paradoxně po třetí inkasované brance ale začali Liberečtí na ledě dominovat a nadechli se k famóznímu obratu. Nakonec si vyrovnávacím gólem minutu před koncem vynutili prodloužení, které rozhodl Michal Birner.

Ve druhém utkání svěřenci Patrika Augusty navázali na dobrý výkon z druhé poloviny úvodního duelu a po celých šedesát minut jich byl plný led. Vysoká aktivita nakonec vedla ke třem trefám, zatímco Východočeši se neprosadili ani jednou. I druhá bitva tak patřila týmu z města pod Ještědem, který se dostal do vedení 2:0 na zápasy.

Petr Kváča o týmových výkonech:

„Neskutečně si to užívám a nabíjí mě to pozitivní energií. Když se kouknu na to, jak všichni makáme jeden za druhého, mám husí kůži. Jsem rád, že jsem v tomto týmu a můžu sedět s ostatními kluky v kabině.“


Faktor přesilovek

V základní části spolu Liberec a Hradec Králové sehrály čtyři vzájemná střetnutí, v nichž byla dohromady využita pouze jediná přesilová hra. Jak se ale velmi často říká, play-off je jiná soutěž a standardní situace začaly hrát velmi důležitou roli!

V prvním utkání se Mountfield dostal díky dvěma využitým přesilovkám do vedení, načež Tygři svůj obrat nastartovali rovněž díky početní výhodě. Následně Liberečtí položili základy k druhé výhře rovněž ve dvou početních výhodách, přičemž obě využil Jaroslav Vlach. Bude nestandardní počet hráčů na hrací ploše klíčový i v dalších zápasech?

Vhazování v obranném pásmu Liberce

Zpět do boje!

Mezi Tygry a Lvy to na ledě pořádně jiskří už v základní části a v play-off se napětí mezi oběma tábory ještě umocnilo. Ostatně jen v druhém střetnutí rozdali rozhodčí celkem čtyřicet šest trestných minut za hrubost. Dá se tedy očekávat, že i ve druhém dvojutkání si obě mužstva nedarují nic zadarmo!

Jaroslav Vlach o vypjatých momentech:

„Kvůli play-off hrajeme celou sezónu. Ve vyřazovacích bojích to bez emocí ani nejde. Je to hodně vypjaté a podle mě to tak bude i pokračovat. Musíme hrát chytře a udržet nervy na uzdě.“


Tygří smečka vyráží do Hradce Králové s vedením 2:0, bude úspěšná i na ledě soupeře? Třetí zápas série začne pod Bílou věží v pondělních 17:00 na obrazovkách ČT Sport, čtvrtá bitva se v úterý odehraje před kamerami O2 TV Sport v 19:00. Držte Liberci palce!

Na ledě to pořádně vře

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit