Bílí Tygři Liberec

Start extraligy? Všichni jsme natěšení, hlásí Petr Jelínek

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Už v pátek večer zahájí Bílí Tygři novou extraligovou sezonu utkáním na ledě Plzně. Tým povede jako kapitán zkušený Petr Jelínek. "Bude to těžké, ale rozhodně chceme uspět," hlásí před úvodním kolem.

Jsi před startem nové sezony nervózní?
Spíš už se všichni těšíme. Příprava byla pořádně dlouhá, teď je každý natěšený, až to všechno zase začne.

Hned na úvod změříte síly s posledním vítězem Prezidentského poháru, s Plzní. O moc těžší premiéru jste si asi vybrat nemohli, že?
Bude to jistě těžký zápas, to je jisté. Ale v extralize už prakticky neexistují snadné zápasy a slabí soupeři. Nemyslím si, že bychom se připravovali nějak výrazně jinak, kdybychom hráli proti někomu jinému. Rozhodně budeme chtít uspět!

Po Plzni se v neděli poprvé představíte doma. Jste na první duel před vlastními fanoušky natěšení ještě více, než na samotný start extraligy?
Jistě, doma se hraje vždy lépe. Věřím, že přijde plná hala a že nás fanoušci poženou. Ale my budeme chtít vyhrávat všechny zápasy bez rozdílu. Jestli chceme uspět, nemůžeme řešit, jestli hrajeme v Home Credit Areně nebo třeba ve Zlíně.

Po dvou dlouhých sezonách, kdy jste došli až do finále a letní přípravu jste tak zahajovali později, jste letos měli plnohodnotnou nezkrácenou přípravu. Je to podle tebe znát?
Samozřejmě je rozdíl, jestli je vaše letní příprava dlouhá dva měsíce, nebo jenom měsíc. Věřím, že jsme přes léto nabrali dostatek sil a že nás znovu čeká pořádně dlouhá sezona.

Letos povedeš tým jako kapitán. Už jsi někdy tuto roli plnil?
V mládeži jsem párkrát byl kapitán, celkem asi dva roky. Ale v extralize, když pominu pár záskoků za Martina Ševce v loňské sezoně, ještě ne. Doufám, že to zvládnu.

Co tato funkce obnáší?
Vlastně se toho pro mě ani tak moc nemění. Souvisí s tím častější komunikace s médii, občas je třeba něco říct také v šatně před klukama. Ale to doufám, že letos nebude moc potřeba, že nám to zkrátka bude klapat! (úsměv) Pár proslovů už jsem měl i loni nebo předloni, někdy je to prostě potřeba, ale snad to bude nutné co nejméně.

Gólový Petr Jelínek

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit