Bílí Tygři Liberec

Startuje předposlední týden základní části. Náročný program zahájí Tygři proti Motoru

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Základní část již dojíždí do svého finiše a boj o důležité pozice v tabulce se stupňuje. Během tohoto týdne čekají šelmy hned čtyři duely! První z nich odehrají doma proti Českým Budějovicím, s nimiž se naposledy setkaly před několika dny!

Bez gólu

Severočechům se v roce 2021 zatím daří a díky výraznému bodovému přísunu se tabulkou vyšplhali až do horních pozic. Aktuálně tedy bojují o přímý postup do play-off, který si letos zajistí pouze čtyři nejlepší celky. Třinec a Sparta jsou na prvních dvou příčkách výrazně odskočení, o zbylá dvě místa ale bojuje více mužstev. Kromě Liberce také Mladá Boleslav, Hradec Králové, Plzeň a ze sedmé příčky na jistotu čtvrtfinále pokukují i Pardubice. Tygři jsou momentálně čtvrtí a na pátý Mountfield mají náskok pouhého bodu.

Poslední střetnutí však našemu týmu nevyšlo. Svěřenci Patrika Augusty na domácím ledě nestačili na vedoucí Třinec, který prokázal svou kvalitu a i přesto, že bylo střetnutí střelecky vyrovnané, zvítězil pod Ještědem 4:0. Liberečtí budou mít šanci na nápravu hned v úterý, kdy do jejich teritoria zavítá jihočeský Motor!

Ronald Knot před utkáním s Motorem:

"Chceme získat plný počet bodů, předvést dobrý výkon, vstřelit co nejvíce gólů a naopak co nejméně obdržet. Uděláme všechno proto, abychom v následujícím zápase tři body urvali."


O čest

Šest zápasů před koncem základní části mají již České Budějovice jistotu, že se jich letošní play-off týkat nebude. Na dvanáctou Olomouc totiž ztrácí devatenáct bodů, takže i kdyby vyhrály všechna zbylá utkání, nemají šanci se na Hanáky dotáhnout. Nováček extraligy ale i tak jistě nic nevypustí a bude si chtít připsat co nejvíce výher.

Ostatně v posledním zápase přehrál Motor třináctý Zlín, kterému tak výrazně zkomplikoval stíhací jízdu, neboť Berani ještě teoretickou šanci na postup mají. I proti Tygrům budou mít Jihočeši jistě o motivaci postaráno! Páteční porážka na domácím ledě právě s Libercem je totiž ještě celkem čerstvá!

Michal Birner v souboji

Opět proti sobě

Je tomu skutečně tak. Severočeši se s Motorem naposledy potkali minulý týden a zvítězili 5:2, když o výhře rozhodli třemi zásahy ve druhé periodě. Šelmy tak nečeká jednoduché střetnutí, České Budějovice jim určitě budou chtít páteční porážku vrátit.

Konec základní části se kvapem blíží a každé utkání je nadmíru důležité. Urvou Tygři důležité body? To se dozvíme již v úterý od 17:00!

Bílí Tygři Liberec versus Madeta Motor České Budějovice

Počet zápasů: 43
Bilance: 22 – 3 – 1 – 5 – 12
Skóre: 122:99

Zajímavosti

  • Tygři proti Budějovicím vyhráli letos všechny vzájemné duely a velmi jim k tomu pomohly i přesilovky. Liberečtí jich ve třech střetnutích využili hned pět.
  • V dosavadních utkáních už se také stihli protočit všichni gólmani. Petr Kváča a Jaroslav Pavelka za Liberec a Marek Čiliak s Janem Strmeněm za Motor. Koho mužstva postaví mezi tři tyče tentokrát?
Adam Musil operuje v brankovišti

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit