Bílí Tygři Liberec

Střelec vítězné branky Lukáš Krenželok: Teď jsme na tom psychicky dobře, musíme ale dál makat!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Litvínov/Liberec - Bílým Tygrům se ke konci roku 2019 daří. Proti Litvínovu si připsali další výhru, cesta k ní ale byla trnitá. V třetí třetině bylo skóre vyrovnané, pak se však v přesilovce dostal k puku Lukáš Krenželok a krásnou střelou do horního růžku vystřelil svému týmu tři body. „Tohle zakončení zkouším i na tréninku, je to jediné místo, kam se trefím," směje se zkušený útočník.

Lukáši, jak bys zhodnotil utkání?
Začali jsme trochu divočejším hokejem, to jsme moc nechtěli. Chtěli jsme spíše vyčkávat, věděli jsme, že oni teď hrají o bytí a nebytí. Dali jsme rychle gól, jenže domácí vzápětí vyrovnali. To nebyl ideální začátek. Pak jsme si řekli, že si pohlídáme brejky, ale hned jsme z nich dostali dvě branky. Naštěstí jsme postupně dávali góly a pak jsme už věřili, že to otočíme.

Při tom vítězném gólu jsi to trefil parádně, to bylo snad jediné místo, které neměl David Honzík pokryté...
To je taky jediné místo, kam se trefím (smích). Na tréninku to takhle zkouším, gólman jde většinou dolů a nahoře se udělá takové malé okýnko. Parádně to tam ale sehráli kluci, Petr Jelínek mi to krásně přihrál a já jsem měl hodně času, naštěstí jsem se trefil.

Už přes dva měsíce trvá vaše série, při které jste bodovali v každém utkání. V kabině je asi nálada dobrá, že?
Ta šňůra je určitě dobrá, ale nesmíme usnout na vavřínech. Musíme pořád makat a jít zápas od zápasu. Když se vyhrává, tak se samozřejmě hraje lépe.

V čem teď tkví největší síla Bílých Tygrů?
Hrajeme jednoduše. Od té doby, co jsme měli tu sérii pěti proher, se snažíme rychle otáčet hru. Předtím jsme vymýšleli blbiny v našem obranném pásmu, to už teď neděláme. Někdy i dáme gól z přesilovky a celkově nám to tam docela padá, za což jsme samozřejmě rádi.

Po dnešku jste dokonce první...
První místo je fajn, ale medaile to ještě nedělá. Jak jsem říkal, pořád musíme jít zápas od zápasu. Jsme na tom teď psychicky dobře, asi proto teď zvládáme koncovky lépe, než ty týmy, které musí vyhrát. Je samozřejmě lepší, když hrajete nahoře, je na vás menší tlak.

Sledujete v kabině tabulku?
Většinou se koukneme po zápase, abychom viděli ostatní výsledky. Jinak to ale moc neřešíme. Od té doby, co jsem v Liberci, nikdy nezáleželo na tom, jestli jsme první nebo desátí. Vždy se chceme dostat do play-off, to je základ.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Srdcař Jaroslav Vlach zůstává Tygrem! Smlouvu prodloužil o dva roky

Věnujte pozornost dopravním omezením v okolí Home Credit Areny

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Ručník PO 2024

495 Kč
Koupit