Bílí Tygři Liberec

Své narozeniny oslavil gólem a dvěma asistencemi. Dneska nám to sedlo, těší Marka Kvapila

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Bílí Tygři vstoupili do nového roku vítězně, svého rivala z Mladé Boleslavi porazili 4:1. Zápas byl ve znamenaní dvou oslavenců, v pátek totiž slavil své narozeniny Filip Pešán, v sobotu pak Marek Kvapil. Druhý jmenovaný se na výhře podílel třemi kanadskými body.

Pro Marka Kvapila asi nemohl dopadnout jeho narozeninový den lépe. Tygři porazili svého hlavního rivala a on sám si připsal jeden gól a dvě asistence. "Dneska nám to sedlo. Škoda, že takových dnů není víc. Jsme hodně rádi za tři body, byl to velmi těžký zápas, ostatně jako každý jiný," těší lídra extraligové produktivity.

Tygři rozhodli o své výhře v průběhu druhé třetiny, ve které vsítili tři góly. Zejména první branka byla vskutku pohledná, puk se totiž po ose Kvapil - Filippi dostal až k úplně volnému Radanu Lencovi, který umístil puk do poloprázdné brány. "Hlavně se snažíme hrát jednoduše, to, že se nám občas podaří vstřelit pohledný gól je bonus, někdy dáme ošklivé branky, dneska vyšly hezké, na tom ale tolik nezáleží," tvrdí liberecká šestnáctka.

Kolem hlavního tahouna ofenzívy Bílých Tygrů se od začátku sezóny protočilo několik hráčů, momentálně nastupuje s Tomášem Filippim a Radanem Lencem."Mně to s klukama vyhovuje, tak doufám, že jim se mnou taky. Myslím si ale, že není tak důležité, s kým člověk hraje, hlavní je plnit trenérovy pokyny a držet systém. To se nám zatím daří, doufám, že to tak půjde dál," přeje si zkušený útočník.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána se díky výhře proti Mladé Boleslavi posunuli na první místo extraligové tabulky. "Pro nás jsou nejdůležitější body, nekoukáme na to, jestli jsme první nebo druzí. Sezóna je ještě dlouhá, člověk nikdy neví, kdy může přijít nějaká krize," uzavírá Marek Kvapil.

Další zápas čeká Bílé Tygry už v neděli, vypraví se do Karlových Varů. Udrží si svěřenci trenéra Filipa Pešána první příčku? Zápas začíná v 15:30.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit