Bílí Tygři Liberec

TOP 3: Největší dramata sezóny 2015/2016. Dechberoucí přetahovaná i nekonečné prodloužení

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Rubrika TOP 3 dospěla ke svému třetímu dílu. V tom budou hlavní roli hrát největší dramata sezóny. Hned v úvodu můžeme prozradit, že v našem žebříčku nechybí ani to, které definitivně Tygrům přisoudilo titul.

Bitva o první místo s nájezdovou zápletkou

Zápasy s pražskou Spartou byly v uplynulé sezóně dramatické snad pokaždé, nicméně jedno střetnutí ze základní části vyčnívalo, a to i přestože se odehrálo již v sedmém kole. Tygři nastartování úspěšným vstupem do nového ročníku narazili na neméně úspěšné Pražany. Bitva to byla obrovská. Vedení se ujali Tygři po trefě Bakoše, jenže vzápětí vyrovnal Forman.

Vampola s Poláškem před bránou

Před koncem první periody navíc zaskočil domácí fanoušky dělovkou od modré čáry Čajkovský, jenž převážil misky vah zpátky na stranu hokejistů z hlavního města. Ve třiadvacáté minutě navíc Andrej Kudrna zvýšil vedení hostí na dvougólové. Nicméně šelmy se nevzdávaly, záhy snížil Bulíř. Na začátku třetí periody však skóroval Martin Réway a už to vypadalo, že si svěřenci trenéra Jandače odvezou tři body.

Tygři ale ukázali svoji bojovnost a v rozmezí dvou minut manko vymazali. Nejprve skóroval opět Bakoš a poté Vampola. Bylo vyrovnáno. Nerozhodné skóre nerozuzlilo ani prodloužení, a tak na řadu přišly nájezdy. V těch vystřelil bonusový bod a první příčku Liberci Branko Radivojevič. Krásná hokejová podívaná tak nakonec měla pro svěřence trenéra Filipa Pešána šťastný konec.

Obrat s Mladou Boleslaví

Zápas s Mladou Boleslaví se jistojistě vryl do paměti velkému počtu fanoušků. Tygři si v něm připsali fantastický obrat, což je důvod, proč jsme se ho rozhodli zařadit hned do několika dílů. Utkání se Středočechy navíc bývají téměř vždy velmi vyhecovaná a jinak tomu nebylo ani tentokrát.

Hosté po druhé periodě ovládali skóre hned čtyřmi trefami a Liberečané s dvěma vstřelenými brankami museli dotahovat. A to se jim povedlo na výbornou. Nejprve skolil v pěstním souboji Vlach Voráčka a poté začaly padat góly. Snížil Radivojevič, vyrovnání poté přišlo z hokejky Valského. Šikovný útočník jako kdyby byl pro dokonání obratu předurčen. Po přesném pasu Mojžíše v nastaveném čase totiž rozhodl duel v prospěch Tygrů.

Čekání na titul? Nekonečných 85 minut a 19 vteřin

Poslední zápas z dnešního TOP 3 výběru je ikonickým ztělesněním největších dramat v klubové historii. Tygři by v případě vítězství dosáhli na vytoužený pohár, pokud by na svého soka nestačili, série by se naopak vrátila zpět na sever Čech do zrádného sedmého utkání. V sedmnácté minutě otevřel skóre k radosti sparťanských fanoušků Juraj Mikuš, v devětadvacáté minutě vyrovnal navrátilec do sestavy Petr Vampola. A pak na dlouhé minuty oba brankáři zamkli své klece.

Gól nepadl do konce základní hrací doby a ani do závěrečné sirény po prvním prodloužení. Až v pětaosmdesáté minutě krásnou podívanou uťal Martin Bakoš, jehož střela zápěstím z pravé strany doputovala až za Pöpperleho. Oslavy mohly propuknout.



Po dramatech přijdou na řadu výkony brankářů, které k nim neodmyslitelně patří. V příštím vydání "Top 3" se totiž podíváme na tři nejhezčí zákroky sezóny.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit