Bílí Tygři Liberec

TOP 3 historické kanonády: Jediná desítka i šestnáctiminutový uragán

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Během vynucené herní přestávky, kterou způsobila další týmová karanténa, máme trochu času, tak se pojďme opět přesunout do historie. Tentokrát se podíváme na nejpamátnější gólové smrště, které se pod Ještědem udály. Souhlasíte s výběrem, nebo byste nějaké utkání doplnili?

Výběr zápasů je čistě subjektivní a nemusí se shodovat s názorem čtenáře.

První a poslední desítka

Na toto utkání už si pamatují nejspíš jen ti nejskalnější fanoušci. Není divu, stalo se tak před třinácti lety a v historickém kontextu neměl tento zápas nijak zásadní význam. V severočeském derby však tehdy v lednu 2007 padlo jedenáct branek, přičemž hned deset z nich měli na svědomí liberečtí hokejisté.

Šelmy rozstřílely svého soupeře 10:1, přičemž gól zaznamenalo hned devět hráčů! Dvě trefy si připsal pouze Ľubomír Vaic, jenž byl jednou z tehdejších ikon klubu. Do utkání mimochodem nastoupili všichni čtyři gólmani. Výměna maskovaného muže na straně Litvínova byla při gólové smršti celkem logická, na liberecké straně zase dostal příležitost se ukázat dvacetiletý Michal Nedvídek, kterému za de facto rozhodnutého stavu přenechal místo zkušený Milan Hnilička.

Pokud byste v aktuální tygří smečce hledali hráče, který tento duel zažil, hledali byste marně. Zato na straně Vervy si střetnutí pamatuje nesmrtelný František Lukeš. Bylo to poprvé a zatím naposledy, co šelmy v extralize nastřílely během šedesáti minut deset branek.


Šestnáct minut

Zato domácí klání s Kladnem v listopadu 2009 už se zapsalo do historie! Přitom to celé začalo docela nevinně. Po první třetině svítil na kostce bezbrankový stav a nic nenasvědčovalo tomu, že by příchozí fanoušci měli zažít něco výjimečného.

Ve druhém dějství ale Severočeši rozjeli brankostroj a nasázeli hostům osm branek během šestnácti minut! Symbolem zápasu se stal nejspíš kladenský gólman Miroslav Kopřiva, který po třetí inkasované střele zamířil do šatny a v tunelu pro hráče vzteky rozkopal flašku.

Tygři se tak zapsali do extraligových kronik, neboť vsítit osm gólů během jedné dvacetiminutovky se povedlo jen jim. Zajímavé je, že ve třetí třetině padla už jen jedna trefa, a to z kladenských hokejek.


Razantní ukončení série

Výhra 8:1 nad Kladnem nakonec nebyl největší debakl, který svěřenci tehdejšího trenéra Jiřího Kalouse uštědřili svému protivníkovi. Ten největší nakonec přišel až v play-off, kde jsou divoké výsledky málo vídaným jevem.

Liberec narazil v předkole vyřazovacích bojů na České Budějovice a za stavu 2:2 se série přesunula pod Ještěd k rozhodujícímu souboji. Šelmy ale pro sebe postup urvaly celkem rázným způsobem. V každé třetině vsítily tři góly a zvítězily 9:1. Kapitán Petr Nedvěd zaznamenal hattrick, Milan Bartovič se prosadil dokonce čtyřikrát. V následném čtvrtfinále Severočeši senzačně vyřadili Plzeň, o tom ovšem zase někdy jindy.

Takový je tedy výčet těch nejpamátnějších duelů, v nichž náš tým nasázel svému soupeři velké množství branek. Přidají Tygři nějaký další takový zápas, až se extraliga opět rozběhne?


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit