Bílí Tygři Liberec

TOP 5 zápasů základní části: Bitva o první místo, obrat s Olomoucí i drama s Plzní

Date of publication Author Redakce

Liberec - Zatímco se tygří smečka pilně připravuje na play-off, my se ještě lehce zaměříme na uplynulou základní část. Liberečtí v ní sehráli celkem dvaapadesát zápasů, pojďme si připomenout ty nejzajímavější a nejdramatičtější z nich!

Výběr zápasů je čistě subjektivní a nemusí se shodovat s názorem čtenářů.

6. kolo: Liberec vs. Mladá Boleslav 8:3

Svého rivala z Mladé Boleslavi přivítal Liberec na svém ledě už v šestém kole. Bruslaři nevyhráli pod Ještědem od roku 2010 a tuto pro ně děsivou sérii chtěli přerušit.

Ve čtvrté minutě se navíc dostali do vedení a vypadalo to s nimi nadějně. Jenže poté přišel gólový uragán Tygrů, kteří sedmi brankami otočili vývoj utkání. Konečný výsledek zněl 8:3 a Liberečtí tak opět ubránili svou pevnost před Středočechy.

Dva premiérové body v extralize si v zápase připsal talentovaný útočník Michal Teplý, jenž přihrál na dvě branky Jaroslavu Vlachovi.

8. kolo: Liberec vs. Olomouc 4:3 pp

První vzájemný zápas s Olomoucí se pro Tygry nevyvíjel vůbec dobře, neboť prohrávali 0:3. Sice ve druhé periodě snížili, jenže poté dlouho marně dobývali svatyni soupeře.

Pět minut před koncem však svěřenci trenéra Filipa Pešána vstřelili dvě branky během jednoho oslabení a poslali utkání do prodloužení, v němž rozhodl Ladislav Šmíd. Jeden ze svých velkých večerů, které předcházely odchodu do KHL, zažil Michal Bulíř, jenž vsítil první a poté důležitou vyrovnávací branku.

30. kolo: Liberec vs. Třinec 4:3

V souboji o čelo tabulky s Oceláři dlouho nevypadalo, že by mělo dojít k nějakému dramatu. Liberečtí si postupně vypracovali třígólový náskok a dlouho drželi Slezany zkrátka.

Třinec ale v závěrečném dějství během tří minut srovnal a začínalo se od začátku. Výhru za plný počet bodů nakonec brali přeci jen Tygři, kteří s blížícím se koncem duelu stupňovali svůj tlak a necelé tři minuty před koncem vystřelil našemu týmu vítězství Libor Hudáček. Mimochodem, slovenský forvard zaznamenal v základní části celkem osm vítězných tref, což bylo nejvíce ze všech.

40. kolo: Liberec vs. Plzeň 4:0

V dalším důležitém zápase o první místo vydrželo skóre 0:0 ještě déle. Rozhodně se však nejednalo o nějakou taktickou bitvu. Hra se přelévala ze strany na stranu a obě mužstva nabídla divákům ofenzivní podívanou.

Gólmani se ale činili, a tak se dlouho hrálo bez branek. Až v sedmačtyřicáté minutě se po parádním pasu Lukáše Dernera prosadil již zmíněný Libor Hudáček a odstartoval tak libereckou gólovou smršť. Severočeši nakonec zvítězili 4:0 a potřetí za sebou nepovolili Plzni v Home Credit Aréně skórovat.

48. kolo: Liberec vs. Mountfield HK 6:3

Tento duel máme všichni ještě v čerstvé paměti. Utkání s Hradcem Králové nabízí vždy dramatickou a vyhrocenou bitvu a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Liberečtí prohrávali s Mountfieldem 1:3, jenže ještě během druhé třetiny srovnali se soupeřem krok.

Napínavou koncovku rozhodly šelmy v nejméně pravděpodobnou situaci. Při čtyřminutovém oslabení v závěru zápasu totiž Lukáš Derner poslal Tygry do vedení, které vzápětí druhou brankou při nestandardním počtu hráčů navýšili Petr Jelínek.

Dvě branky při hře ve čtyřech během jednoho střetnutí vsítily šelmy ještě v předposledním kole s Vítkovicemi. Povedlo se jim to potřetí v ročníku, čímž vyrovnaly ligový rekord.

Takový je tedy výčet TOP utkání Bílých Tygrů v základní části této sezóny. Nám nezbývá než doufat, že nám podobné a především stejně úspěšné duely přinese i blížící se play-off!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Tygři v repre: Hrenák vychytal čisté konto, Faško-Rudáš vstřelil tři góly

Registrace na příměstský tábor Hravé prázdniny jsou spuštěny, nepropásni svůj termín

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit