Bílí Tygři Liberec

Tolik Tygrů v reprezentaci? Máme vlastní malou partu, usmívá se Radan Lenc

Date of publication Author Dominik Jakubec, Tomáš Honzejk

Liberec - Po čtvrteční výhře nad Švédskem si česká reprezentace v pátek užívala volno. Už v sobotu pak čeká tým trenéra Říhy další souboj, tentokrát s Finskem. "Snad nás vítězství nad Švédy do zbytku turnaje povzbudí," doufá útočník Radan Lenc, který je jedním z tygřích zástupců v národním týmu.

Letos hraješ už na svém třetím turnaji Euro Hockey Tour. Těšil ses do Švédska?
Těšil, pozvánka mi udělala radost. Jsem rád, že jsou tu i další kluci z Liberce. První zápas se nám vyvedl a doufám, že na to navážeme také ve zbytku turnaje.

Na turnaj vyrazili hned čtyři Bílí Tygři. Je to pro vás výhoda?
Je to příjemné. Máme tu takovou malou vlastní partu. Ale nejde o to, kdo je z jakého týmu. Všichni dohromady tvoříme skvělý kolektiv, všechno zatím klape na sto procent. A myslím, že to na ledě bylo vidět.

Ve čtvrtek jste odehráli zápas se Švédskem, který jste vyhráli 5:2. To je jistě skvělý start?
Rozhodně. Zápas byl docela vyrovnaný. Hned v prvním oslabení jsme dostali gól, což je škoda, ale nesložilo nás to. V našich přesilovkách se nám dařilo, víceméně jsme v nich rozhodli. Potom jsme ubránili několik oslabení, což je super. Vyhrát na úvod turnaje nad Švédskem, to je vynikající start, protože mají skvěle bruslařsky a takticky vybavený tým. Mohlo by nás to trošku uklidnit.

Radan Lenc

Navíc jste si jistě zvedli střelecké sebevědomí, dát Švédsku pět gólů se nepoštěstí každý den...
Asi jsem nečekal, že bychom hned v prvním utkání nasázeli pět gólů, ale těší nás to. Především nám to dodá klid, protože víme, že jsme schopní se prosadit.

Jak jste trávili volný pátek?
Měli jsme nějakou přípravu u videa, potom to bylo spíš o odpočinku. S Romanem Willem jsme se vyrazili podívat do města, posedět na kafi, trošku se projít. Asi by nebylo fajn jenom ležet na hotelu. (úsměv)

Černou kaňkou výhry nad Švédskem bylo zranění Tomáše Filippiho. Víš, jak na tom je?
Ani sám pořádně nevím. Měl naražené rameno, mířil na vyšetření. Snad to nebude nic vážného, jenom nějaká naraženina. Doufám, že už bude v klubu schopný hrát, protože se mu daří a je jedním z klíčových hráčů. Věřím, že se dá rychle do kupy.

Po reprezentační pauze tě s Bílými Tygry čeká boj o udržení první příčky v tabulce. Je vaším cílem zisk Prezidentského poháru?
Hrozně rád bych o takových věcech uvažoval, ale pořád zbývá deset zápasů do konce základní části. Ve hře je třicet bodů, navíc hned po návratu ze Švédska hrajeme v Třinci, kde se může náš náskok hodně rychle ztenčit. Hlavně musíme pokračovat ve výkonech, které jsme předváděli před reprezentační pauzou, a sbírat body. Máme to jen ve svých rukou.

Radan Lenc

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit