Bílí Tygři Liberec

Tomáš Filippi trénuje s Bílými Tygry, ve hře je jeho start v závěru sezony

Date of publication Author Redakce

Liberec - Do přípravy se spolu s Bílými Tygry připojil Tomáš Filippi. Mladý útočník a odchovanec libereckého hokeje předčasně rozvázal kvůli vleklým zdravotním potížím smlouvu s ruským Magnitogorskem a aktuálně se věnuje rehabilitaci.

Tomáš Filippi hokejově vyrůstal pod Ještědem a nakoukl zde také do extraligy. Po třech sezonách v extralize, během nichž se stal také pravidelným reprezentantem, zamířil do ruského Magnitogorsku. Hned v první sezoně v Kontinentální hokejové lize se vypracoval mezi opory týmu a slavil zisk Gagarinova poháru.

Vloni došel Magnitogorsk až do finále, tentokrát v něm ale neuspěl. Letošní sezona ovšem nebyla z pohledu Tomáše Filippiho vydařená. Naskočil do pouhých 25 utkání, kvůli vleklým potížím se zády nakonec se svým celkem v prosinci rozvázal smlouvu a naplno se věnuje léčbě a rehabilitaci.

V závěru ledna se zapojil do tréninku Bílých Tygrů. V případě dobrého vývoje rehabilitace by potenciálně mohl na konci sezony týmu vypomoci.

Vyjádření sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Tomáš je nesmírně kvalitním útočníkem, navíc jde o libereckého odchovance. V této sezoně ho potkaly nepříjemné zdravotní problémy se zády, které ho dlouhodobě vyřadily ze hry. Umožnili jsme mu, aby mohl trénovat spolu s týmem a dostat se do původní formy. V případě příznivého vývoje by mohl v závěru sezony týmu vypomoci i v zápasech, ale vše se bude odvíjet od jeho zdravotního stavu. Po skončení sezony si bude Tomáš Filippi hledat znovu zahraniční angažmá.“


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit