Bílí Tygři Liberec

Tomáš Havlín po prohře s Riderou: Místo zakončení jsme si radši nahrávali

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec – Vítkovicím Tygři poprvé v sezóně podlehli. Ačkoliv byli téměř celé utkání dominantnějším celkem, vstřelit více gólů se nepovedlo. Rozhodnout musely až samostatné nájezdy, kde byla Ridera nakonec úspěšnější. „Škoda výsledku. Sice jsme těch šancí rozhodně neměli málo, ale troufám si říct, že jich mohlo být víc,“ hodnotí navrátilec do sestavy Tomáš Havlín.

Jako první otevřeli skóre právě Severočeši, když se z dorážky prosadil Radan Lenc. Ještě v první dvacetiminutovce mohl Liberec navýšit, ale tentokrát bílé dresy hned dvakrát zastavila kovová konstrukce. „Velké šance jsme neproměnili, místo zakončení jsme si zase nahrávali a zbytečně jsme si to zkomplikovali. Ty další šance nám pak ke skórování dost chyběly,“ povzdychl si mladý obránce.

Právě Tomáš Havlín se v pátek znovu po delší pauze objevil v sestavě, v sezóně ho totiž zastavilo zranění i nemoc. „Měl jsem ruku v sádře a pak byl ještě týden nemocný, takže se mi to takhle sešlo.“ Do zápasu proti Vítkovicím naskočil, ale sám přiznává, že na extraligové tempo si musí zase navyknout.

I ve druhé periodě byli Tygři více na kotouči, ale hosté střelecky odpověděli z rychlého protiútoku, když srovnal Jan Schleiss a vynuloval libereckou převahu. Ve třetí části došlo k nepříjemnosti, když se Tomáš Havlín ocitl v obranném pásmu v nesnázích. Pokoušel se totiž zastavit unikajícího střelce jediného gólů Vítkovic a z toho plynulo trestné střílení. „Trošku jsem tam zaspal, svázal jsem se zbytečně s protihráčem ke straně a sjel z osy. Potom mi tam chyběl metr nebo dva, abych chytil nahrávku a ten únik zastavil,“ popisuje.

Dominik Hrachovina v bráně však předvedl famózní výkon a špičkou betonu Jana Schleisse zastavil! „Hrášek mě neskutečně zachránil, za to jsem mu vděčný,“ svěřuje se hráč s číslem 77, když zjistil, že jeho faul nakonec zápas tolik neohrozil. V utkání celkově zaznělo dokonce pět cinknutí o tyč a tahanici nerozhodlo ani prodloužení. Nájezdy se ale nakonec naklonily na stranu Ridery, jelikož ani jeden z libereckých střelců hostujícího brankáře nepřekonal.

Trenér Patrik Augusta hodnotí zápas s Vítkovicemi:

„Myslím si, že jsme měli být trošku důraznější v zakončení a některé šance řešit jinak. Když Vítkovice vyrovnaly na 1:1, malinko jsme znervózněli a bylo to pro nás těžší a těžší. Soupeři patří respekt, hrál výborně do defenzivy a měl pokrytý předbrankový prostor. Pro nás to byl velice těžký zápas.“


Domácí zaváhání můžou šelmy rychle napravit, a to už v neděli v blízké Mladé Boleslavi. Vyhrát derby je totiž vždycky velká motivace, kterou liberecký bek sám potvrzuje. „V Boleslavi je to vždycky těžké utkání, je mezi námi rivalita. Proti Vítkovicím to nebylo vůbec ideální, takže potřebujeme zase urvat body, abychom si trošku zvedli sebevědomí a šli do pauzy s větším klidem,“ uzavírá.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit