Bílí Tygři Liberec

Tomáš Havlín po zákroku na Matouška bez dodatečného trestu

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Obránce Tomáš Havlín byl v zápase s Litvínovem vyloučen na pět minut plus do konce utkání za pozdní dohrání Tomáše Matouška. Disciplinární komise rozhodla, že za tento zákrok nebude nijak dodatečně potrestán a v pátek tak může nastoupit.

Běžela 46. minuta. Kotouč se nacházel v pásmu Litvínova, kde se hosté chystali rozehrát kupředu. Zmocnil se ho Tomáš Matoušek, který puk poslal do středu pásma. Vzápětí došlo k tvrdému střetu, kdy se Matoušek srazil s Tomášem Havlínem číhajícím u modré čáry. Tygří bek sice nebyl nijak rozjetý, nicméně Matoušek střet evidentně nečekal a skončil po něm otřesený na ledové ploše.

Tomáš Havlín za tento zákrok viděl od rozhodčích trest na pět minut a do konce utkání. Litvínovští tedy dostali šanci snížit hrozivé skóre 4:0 pro Bílé Tygry, přesilovou hru však nevyužili a nakonec si z Home Credit Areny odvezli prohru 0:5.

Souboj v pondělí řešila disciplinární komice, která rozhodovala o případném dodatečném trestu pro Havlína. Uvedla mimo jiné následující: "Hráč vedl svůj zákrok čelně proti protihráči téměř ve statickém postavení, kdy protihráči tzv. „zavřel mantinel“ a zastoupil mu dráhu jízdy, při zákroku nezvedl ruce vzhůru, stejně tak se před provedením zákroku neodrazil, aby dosáhl jeho vyšší intenzity."

Dále dodává: "Protihráč v posuzované situaci nedodržel obecnou zásadu ledního hokeje držet svou hlavu vzhůru, být si vědom svého postavení a možnosti být napadán, do střetu s hráčem najel, aniž by jakkoliv bral v úvahu, že v prostoru u hrazení na úrovni modré čáry bude s ohledem na přechozí vývoj hry s vysokou pravděpodobností právě hráč, aby protihráče zastavil v jeho dalším postupu směrem k brance družstva klubu Bílí Tygři Liberec."

V závěru svého vyjádření poté podotýká: "Přestože protihráč zákrokem utrpěl otřes mozku, pročež z tohoto důvodu utkání nedokončil, nelze jednoznačně konstatovat, že by otřes mozku byl způsobem přímým nárazem části hráčova těla do protihráčovy hlavy, v dané situaci se pravděpodobnější variantou jeví, že prvotní síla zákroku byla vedena na oblast těla a teprve poté sklouzla nahoru do oblasti hlavy nebo krku."

Přestože tak podle disciplinární komise šlo s ohledem na nová pravidla o pozdní dohrání, z výše uvedených skutečností se rozhodla Tomáše Havlína dále netrestat. Mladý bek tak může v pátek nastoupit do utkání s Kometou Brno.

Video střetu i s vyjádřením disciplinární komise naleznete ZDE.

Tomáš Havlín bruslí pozpátku

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit