Bílí Tygři Liberec

Tomáš Rachůnek po premiérovém gólu: Přestávka byla hrozná, jsme rádi, že můžeme zase hrát

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec – Tygři zvládli restart extraligy na jedničku, když v nervydrásajícím a vyrovnaném duelu porazili Olomouc těsným rozdílem 2:1. Lví podíl nese i letní posila Tomáš Rachůnek, jenž si ve svém druhém letošním startu připsal premiérovou trefu, kterou srovnával skóre na 1:1, a nastartoval tak obrat šelem. „Bylo to těžké, vypálil jsem a se štěstím to tam přes gólmana propadlo,“ komentoval svou důležitou branku.

Jaký byl zápas ze tvého pohledu, podařilo se vám zvítězit se štěstím?
To bych úplně neřekl. Myslím si, že jsme hráli dobře. Na to, po jaké době se hrálo, mělo utkání vysoké tempo. Hra se nám trošku rozkouskovala, ale pro výhru jsme si šli a nakonec jsme to k ní i dotáhli.

Jak se cítíš? Přece jen máte za sebou měsíční pauzu, bylo to náročné?
Upřímně jsem to čekal horší, měli jsme kvalitní tréninky a udržovali jsme se v kondici dobře. Pokud budu mluvit čistě za sebe, pak to nebylo vůbec špatné.

Překvapila vás Olomouc svou agresivní a aktivní hrou?
Neřekl bych, s tím jsme počítali. Mají hodně silový kádr, bruslí, dohrávají a snaží se nekomplikovat si hru, je to hodně nepříjemný soupeř.

Jak celý průběh ovlivnily tři neuznané branky?
Člověk vypadne z tempa, když se hra přerušuje. I takové zápasy ale jsou a naštěstí to pro nás dopadlo dobře, zvládli jsme to.

V útrobách Home Credit Areny se rozléhaly pokřiky domácích fanoušků. Nikoliv však od nich samotných, nýbrž pouze z reproduktorů. Jak se ti tato inovace zamlouvala?
Je to dobré, lepší než úplné ticho. Alespoň částečným způsobem se nahrazuje ta atmosféra, která tu bývá s fanoušky.

Vstřelil jsi svůj první extraligový gól za Tygry při svém druhém startu. Jednalo se o úspěšný protiútok, ale pálil jsi až během pádu. Jak těžké to bylo trefit?
Super práce celé pětky, rychle jsme se přesunuli a Tomáš Filippi mi poslal nahrávku. Měl jsem to lehce pod sebe, ale napálil jsem to a proplulo to tam. Bylo to těžké, avšak se štěstím to tam přes gólmana propadlo.

V následujících dnech vás čeká náročný program, ale asi jste rádi, že vůbec můžete stát na ledě a hrát...
Určitě ano, přestávka byla hrozná. Chvíli extraliga běžela, pak zase ne a člověk něvěděl, na čem je. Doufáme, že to nyní vydrží. Přestože hrajeme hodně utkání, jsme za to rádi. Od toho tu jsme.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit