Bílí Tygři Liberec

Top tři obraty základní části: Birnerovo last minute i málem ztracené derby

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Minule jsme si připomněli tři nejlepší utkání v základní části. Tentokrát se podíváme na nejlepší obraty, které se v uplynulém extraligovém ročníku šelmám povedly. Ve dvou případech dirigoval těžkou cestu za výhrou Michal Birner, jindy se zase jednalo o důležité posílení týmové psychiky.

Výběr zápasů je čistě subjektivní a nemusí se shodovat s názorem čtenářů

Obrat obratů

Takový zápas se vidí jen několikrát, neřkuli jednou za život. Tygři hned v druhém kole zažili proti Spartě hororovou první třetinu, když po dvaceti minutách prohrávali 2:6. Nakonec se ale přesto radovali z vítězství. Toto utkání už jsme však zařadili do nejlepších tří zápasů, podrobněji se jím tedy zabýváme zde.

Boleslav sahala po utnutí série

Pamatujete, kdy naposledy vyhrál rival z Mladé Boleslavi ve městě pod Ještědem? Pokud ne, není to žádná ostuda. Stalo se tak na podzim roku 2010 a ze současného kádru pamatují tuto prohru už pouze Lukáš Derner s Danielem Špačkem.

Ve čtvrtém kole toho ročníku už se zdálo, že Bruslaři nelichotivou sérii na libereckém ledě ukončí. Ještě čtyři minuty před koncem totiž vedli 3:2 a nutno podotknout, že celý zápas tahali za delší konec provazu. Během sedmapadesáté minuty se ale zničehonic prosadili Libor Hudáček s Jaroslavem Vlachem a Středočeši devítiletou šňůru proher nepřerušili.

Nejdůležitější zápas?

Svěřenci trenéra Patrika Augusty zažili během října nepříjemnou krizi, kdy prohráli pět zápasů za sebou. Vše se zlomilo utkání na Spartě, kde Severočeši udrželi čisté konto a vrátili se zpět na vítěznou vlnu.

Velmi důležitý zápas přišel hned vzápětí na domácím ledě, kde Tygři prohrávali 0:2 s Vítkovicemi. S vypětím všech sil však duel otočili a získali obrovskou porci sebevědomí. Od tohoto utkání se naši hokejisté odrazili a tři body ztratili v jednom utkání až na začátku ledna.

Birner rozjel další show

Severočeské derby nabídlo v čtyřiačtyřicátém kole hned dva velké zvraty. Liberečtí vedli 3:1 a zdálo se, že mají utkání pevně ve svých drápech. Jenže Litvínov, který se namočil do bojů o záchranu, potřeboval za každou cenu bodovat. Díky obrovskému nasazení Verva vyrovnala a osm minut před koncem poslal hosty do vedení František Lukeš.

Liberec ale spasil Michal Birner, který svým druhým gólem v zápase využil přesilovku a poslal zápas do prodloužení. V něm poté završil svůj hattrick a vystřelil svému mužstvu bonusový bod. Zároveň překonal extraligový rekord, když podruhé v sezóně dokončil hattrick v nastaveném čase.

Takový byl tedy výčet těch nejlepších obratů v sezóně 2019/20. Za základní části se ohlížíme také videorubrikou TOP 5, jejíž první díl naleznete zde.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit