Bílí Tygři Liberec

Trefa zpoza branky? Byl to úmysl, prozradil Petr Jelínek po výhře nad Motorem

Date of publication Author Redakce

Liberec - Při vítězství 4:2 nad Českými Budějovicemi si góly domácích rozdělili dva střelci - Michal Birner a Petr Jelínek. Druhý jmenovaný se však dívá dopředu, už zítra totiž Tygry čeká souboj na ledě Plzně. "Chceme zůstat ve čtyřce. Popereme se o to do posledního zápasu," burcuje liberecký kapitán.

Proti Motoru jste vybojovali důležité tři body. Kde se ten zápas lámal?
Budějovičtí měli ve třetí části fázi, kdy nás trošku přehrávali. Už hráli hodně ofenzivně a neměli co ztratit. Ale zvládli jsme to, navíc nás v brance výborně podržel Jarda Pavelka. Důležité také bylo, že jsme už od první třetiny vedli.

K výhře jsi přispěl dvěma góly, přičemž ten první byl opravdu zajímavý. Chtěl jsi brankáře takhle nachytat ze záporného úhlu?
Byl to úmysl. Od Radovana Pavlíka jsem dostal přihrávku do bekhendu a gólman proti mně dobře vyjel. Pak se vracel do branky, takže jsem ho zkusil zezadu trefit a povedlo se.

Michal Birner o střelecké převaze v prvních dvou třetinách:

"Škoda, že jsme z našich šancí nevytěžili víc gólů. Vždycky se chcete z každé střely prosadit, ale ne vždy to tam padá. Asi jsme Budějovicím rozchytali brankáře, který ukázal, že v extralize nepůsobí náhodou. Měli jsme ale dobrý vstup do utkání, kdy jsme se dvakrát prosadili a vytvořili jsme si náskok."


Hosté do závěrečné třetiny vstoupili hodně aktivně. Nepřekvapili vás tím?
Budějovice už zkusily vrhnout všechny síly do útoku. Navíc tím, že už nemají šanci na postup do play-off, mohou zkoušet hrát vabank. Měli jsme s jejich aktivitou co dělat, ale vyhráli jsme.

Díky dnešnímu vítězství stále patříte do elitní čtveřice. To je asi momentálně priorita, že?
Rozhodně. Umístění ve čtyřce by nám zajistilo, že bychom čtvrtfinále začínali doma, navíc bychom nemuseli bojovat v předkole. Je to tam hodně vyrovnané, koneckonců před sebou tento týden máme dva zápasy s Plzní, která také usiluje o přímý postup. Chceme zůstat ve čtyřce, popereme se o to do posledního zápasu.

Liberecký kapitán slaví vstřelenou branku

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit