Bílí Tygři Liberec

Trenér útočníků Milan Plodek: Vše děláme v rychlosti. Nutné je maximální nasazení!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Trénink útočníků má v akademii Bílých Tygrů na povel Milan Plodek. "Hodně se snažíme mezi kluky vybudit chuť vítězit v každé hře, proto děláme většinu cvičení formou soutěží," vysvětluje.

Pod pokličkou Tygří cesty - 17. díl:

Trénování útočníků s Milanem Plodkem

Práce s útočníky v našem klubu se skládá z několika sekcí. Jde o speciální tématické tréninky, plus dovednostní, jako bruslení, stickhandling, scoring (střelba všemi způsoby, ze všech možných pozic, tečování, dorážení), přihrávky, krytí kotouče, souboj jeden na jednoho, hra na mantinelu, nebo Sense Arena.

Vše je stavěné na míru jednotlivým hráčům. Komunikujeme s nimi a vybírají si to, co potřebují, nebo v čem by se chtěli sami zlepšovat. Je velmi důležité s kluky mluvit o tom, proč se co dělá, ukázat si to na videu a oni si to spojí. Pak je jednodušší na ledě konkrétní věc zvládnout.

Když se zaměříme na tréninky pro útočníky, tak zde pracujeme na skloubení již zvládnutých dovedností s herními situacemi. Pracujeme na řešení situací jeden na jednoho, souhru dvojic (dva na nula, dva na jednoho), trojic (tři na nula, tři na jednoho, tři na dva) v útočném i ve středním pásmu.

Hodně se snažíme mezi kluky vybudit chuť vítězit v každé hře, proto děláme většinu cvičení formou soutěží. Hráči musí jít do všeho s maximálním nasazením, jinak trénink postrádá význam, jelikož hráče nerozvíjí efektivně.

Všechna cvičení děláme v rychlosti, většinou tedy zmenšujeme prostor, na kterém mohou hráči situace řešit. Je velmi důležité, aby dovednost byla zvládnuta správně technicky a co nejrychleji. Víme totiž, že nám právě v tomto ohledu světová špička uniká, což se projevilo i na MS dvacítek.

Milan Plodek

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit