Bílí Tygři Liberec

Tři zápasy bez kapitána. Martin Ševc obdržel od disciplinární komise stopku

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V nejbližších třech utkáních se Bílí Tygři budou muset obejít bez svého kapitána. Martin Ševc vyfasoval po střetu s olomouckým Holcem stopku od disciplinární komise, přijde tak o duely s Mladou Boleslaví, Třincem a Chomutovem.

K inkriminovanému momentu došlo ve třetí třetine utkání na ledě olomouckých Kohoutů. Tygři se tlačili do útočného pásma a snažili se s výsledkem něco udělat, nicméně po zavezení kotouče do pásma kontrolu nad ním ztratili. Domácí Miroslav Holec se jal zakládat protiútok, po rozehrání se však srazil s rozjetým Martinem Ševcem a zůstal ležet na ledové ploše. Na střídačku se dostal až s pomocí spoluhráčů.

Reakcí rozhodčích bylo vyloučení na pět minut plus do konce utkání, v sobotu navíc přišel pro našeho kapitána ještě dodatečný trest. Z rozhodnutí disciplinární komise si v následujících třech utkáních nezahraje. Přijde tedy o úterní domácí duel s Mladou Boleslaví, dále o zápas v Třinci a také o nedělní bitvu s aktuálními lídry tabulky, s Chomutovem.

Předseda extraligové disciplinární komise Karel Holý zdůvodnil trest následovně: „V okamžiku, kdy Ševc zjistil, že nemůže zahrát kotouč, změnil své postavení, vystrčil aktivně své pravé koleno do směru jízdy Miroslava Holce, jenž se snažil na poslední chvíli blížícímu se střetu vyhnout pohybem do středu hřiště, a tohoto zasáhl do oblasti jeho pravého kolena.“

K třízápasové stopce podle něj sáhla komise proto, že měl dle ní Ševc o situaci přehled a mohl se střetu vyhnout, přesto tak neučinil. „Za své jednání byl plně odpovědný a musel si být vědom, že s největší pravděpodobností dojde ke střetu s protihráčovým kolenem a k jeho následnému možnému vážnému zranění,“ dodává Holý.

Střet Martina Ševce s Miroslavem Holcem si můžete prohlédnout v následujícím videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit